18 april 2013  |  Twirlen

Plaatsing voorrondes NK Twirlen voor Maaike en Irine.

Afgelopen zaterdag 13 april vond wederom een twirlwedstrijd plaats voor twirlafdeling Illusion.

Tijdens deze dag in Nieuwkoop, begon het al vroeg met als eerste aan de beurt Isabel Floor. Zij nam deel aan het onderdeel 1 baton en wist daarmee een mooie 7e plaats te behalen.
Vervolgens was het de beurt aan Djarah Kleiweg die voor het eerst deel nam aan het onderdeel Super X Strut junior beginner en Maaike Luijendijk die tevens mee deed aan dit onderdeel, maar in de Senior Intermediate klasse. Beide behaalden een eerste plaats en Djarah wist zelfs direct haar eerste plaatsingspunten voor het NK te halen.

Na de pauze was het de beurt aan de overige solisten en teams om hun kunsten te vertonen. Dione van der Greft, Irine Kleiweg, Lindsay Sip, Anne-Fleur Fioole en Maaike Luijendijk deden allemaal mee aan het onderdeel Rhythmic Twirl, waarbij zij op eigen gekozen muziek hun routine tonen. Irine wist hiermee een 2e plaats te behalen en daarbij ook haar tweede keer plaatsingspunten. Maaike behaalde een eerste plaats in de senior beginners klasse en behaalde ook voor de tweede keer haar plaatsingspunten. Beide dames mogen nu deelnemen aan de voorrondes van het NK in december 2013.

Als laatste van de dag was het de beurt aan de twee teams van Illusion. Team A deed voor het eerst mee met hun nieuwe routine met het thema “Charleston”. Zij deden dit uitstekend voor de eerste keer en wisten een derde plaats te behalen. Team B deed met hun “Cowgirls” thema wederom mee en wisten een 2e plaats te behalen met de hoogste score tot nu toe.