01 juli 2017  |  Gym / Turnen

Nieuw turnuur voor meisjes (recreanten +) 12-16 jaar

TOOS start in het nieuwe seizoen op donderdagavond van 19.30 – 21.00 uur met een nieuw turnuur voor meisjes in de Turnzaal. Het is een uur voor meiden van klas 123 (12-16 jaar). Vorig seizoen zijn we al begonnen met een recreanten + uur voor meiden van de basisschool op woensdagmiddag van 14.30 – 16.30 uur in de Turnzaal en nu starten we met dit zelfde uur voor meiden van middelbaar onderwijs.

TOOS geeft nu op drie niveaus turnlessen aan meisjes, namelijk:
De recreanten turnuren op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag in de Sportzaal.
De selectie turnuren 4e / 5e divisie op dinsdag en zaterdag in de Turnzaal.
De selectie turnuren 2e / 3e divisie op dinsdag, donderdag en zaterdag in de Turnzaal.

We merkten dat er bij verschillende leden behoefte was om net iets meer te willen leren dan bij de recreatieve turnlessen maar dat de meiden niet bij onze turnselectie willen of kunnen. Ook zijn er meiden die erg graag les willen krijgen in onze Turnzaal. Daar hebben we nu een oplossing voor bedacht, we gaan starten met een turnuur voor meiden die iets meer willen leren op de toestellen; vloer, balk, sprong en brug ongelijk. De les is in de Turnzaal en staat onder leiding van Stephanie Hofman.

In deze les doen we een warming up, gaan we turnen op de vier damestoestellen en natuurlijk een cooling down. Er wordt ook gewerkt aan kracht en lenigheid. We turnen bij deze les in een turnpakje.
Een spelletje, apenkooi, ring zwaaien, touwen etc…. tja dat kan echt niet in de Turnzaal.

De les start op donderdagavond 7 september om 19.30 uur.

We zoeken meiden die gemotiveerd zijn om iets meer te willen leren dan bij recreatief turnen en die dat ook snel oppakken. Je moet ook goed zelfstandig kunnen werken.
Na een tijdje zullen we ook bekijken of je wel of niet geschikt bent voor dit uur.
We hebben plek voor maximaal 16 meiden en starten als we minimaal 8 meiden hebben.

Naast de normale wedstrijden (Clubkampioenschappen) kijken we nog of we meedoen aan andere regionale wedstrijden (Turn- en Fundag).

De contributie voor deze 1,5 uur bedraagt 1,5 keer de basiscontributie van € 147,– voor een heel seizoen. Wil je daarnaast nog een recreatieve turnles volgen dan kan dat en krijg je op deze les korting van 25%.

Opgeven en voor meer informatie kan je terecht bij de docente Stephanie Hofman (06-11754458 of stephanie.turnen@gmail.com).

Met vriendelijke groeten,

Willem Jan Kerkhoven
Coördinator Gym en Turnen
0182 – 613839
willemjan.henny@hetnet.nl