01 juli 2017  |  Gym / Turnen

Nieuw kleutergymuur op maandagmiddag

In het nieuwe seizoen starten we op maandagmiddag van 16.00 – 17.00 uur met een nieuw kleutergym uur voor jongens en meisjes van groep 1 en 2 van de basisschool (4-5 jaar).

Dit uur wordt aan het begin van het seizoen eerst opgestart door Malouke Spek en later komt Eva de Graaf (na haar zwangerschapsverlof) ook de les geven. De les start maandagmiddag 28 augustus om 16.00 uur in de Sportzaal.

De kleuters mogen eerst 2 keer gratis meedoen om te kijken of ze het ook zo leuk vinden.

Als uw zoon of dochter mee wilt doen aan de les kunt u maandag 28 augustus gewoon naar de les toegaan, maar we vinden het ook prettig om te horen dat uw kleuter komt. Aanmelden kan op: info@tooswaddinxveen.nl.

“Uw kind wil het vaker doen en zal steeds meer vertrouwen in zichzelf krijgen.”

Kleutergym is plezierig om te doen, het is goed voor de motorische ontwikkeling en voor de sociale omgang met anderen. Vanaf 4 jaar kunnen de kleuters al diverse dingen leren waardoor zij goede sportieve basisvaardigheden aanleren.

De meeste kleuters vinden het heerlijk om te klimmen en te klauteren, te hollen op de bank te rollen of te springen. Spelen en in beweging zijn is belangrijk voor kleuters. De meeste ouders begrijpen ook dat bewegen belangrijk is en zullen hun peuter of kleuter daarvoor ruimte en gelegenheid geven. Uw kleuter kan onder veilige omstandigheden allerlei moeilijke dingen proberen. Als het uiteindelijk lukt om met touwen te zwaaien, te klauteren over een hindernis en een koprol te maken dan zal de kleuter daar trots op zijn.

De kleuter wordt in het begin veelal onder begeleiding uitgedaagd om moeilijke situaties aan te gaan waarbij eventuele angsten kunnen worden overwonnen. Van daaruit wordt gestimuleerd dat de kleuter steeds meer zelfstandig te werk gaat.