10 april 2017  |  Turn Team Heren

Niels van der Sluis pakt zilver!

Op 8 en 9 april werden in Leusden kwalificatiewedstrijden gehouden op weg naar het Nederlands Kampioenschap herenturnen.

Niels van der Sluis van het ETEC TOOS Turn Team sleepte een zilveren medaille in de wacht.

Victor Moons kwam in actie in categorie Pupil 7. Hij kwam uit op een 19e plaats en stroomt hiermee door naar de halve finales.

Niels Romijn redde het net niet in categorie Instap 10. Met acht startbewijzen voor de halve finales werd hij 11e.

Het ETEC TOOS Turn Team had drie heren die meededen in categorie Instap 9: Auke de Lange, Naud van Egmond en Damian Rook. Auke kwam uit op een 7e plaats, Naud werd 10e en Damian 15e. Met 15 startbewijzen voor deze groep over twee plaatsingswedstrijden, lijken Auke en Naud zeker van een plek in de halve finales. Damian zit op de spreekwoordelijke wip.

In categorie Jeugd 7 kwamen TOOS turners Steijn Verhorik en Nils Eriks in actie tijdens de tweede van hun drie kwalificatiewedstrijden. In deze categorie liggen twaalf startbewijzen klaar voor de landelijke finale. Steijn komt dicht in de buurt met zijn 13e plaats. Nils eindige als 21e. Ze hebben nog één kans zich te verbeteren.

Niels van der Sluis vertoonde zijn kunsten in categorie Junior II – 5. Hij turnde een uitstekende wedstrijd en mocht het podium op om een zilveren medaille in ontvangst te nemen. Hij is al verzekerd van een plaats in de finale en hij plaatste zich ook al voor vier toestelfinales.

Categorie Senior 3 was het strijdtoneel voor vijf turners van het ETEC TOOS Turn Team: Bart Kerkhoven, Daan Koedoot, Bas van Agten, Jari van der Eijk en Erik Koppenaal. Ook voor deze heren de tweede van drie kwalificatiewedstrijden met twaalf startbewijzen voor de finale. Daan kwam uit op een 10e plaats, Jari werd 11e, Bas 12e, Erik 13e en Bart 16e.