13 juni 2016  |  Turn Team Heren

NIELS VAN DER SLUIS NEDERLANDS KAMPIOEN

Op 11 en 12 juni werden in Alphen aan den Rijn de Nederlandse Kampioenschappen herenturnen georganiseerd. Niels van der Sluis van het ETEC TOOS Turn Team pakte het goud bij de toestelfinale op het onderdeel ringen.

Op zaterdag werden de meerkampfinales gehouden met daarin per categorie de twaalf beste turners. Voor TOOS kwamen Roeland Sleijpen en Niels van der Sluis uit in categorie Junior 1 – 6. Beide heren heren lieten zich van hun beste kant zien. Roeland eindigde als zesde en Niels werd zevende. Bij de toestelfinales op zondag (beste zes turners per toestel) mochten beide mannen tweemaal aantreden. Roeland pakte zilver op brug en brons op voltige. Niels begon met zilver op vloer en werd Nederlands Kampioen op ringen!

In categorie Senior 5 kwamen twee heren van het ETEC TOOS Turn Team uit in de meerkamp: Richard Nobel en Menno Versluis. Beide heren deden het prima, maar konden zich niet mengen in de strijd om het podium: Menno werd negende en Richard tiende. Hun teamgenoot Luis Huisman mocht op zondag aantreden bij de toestelfinale van het toestel rek. Hij kwam uit op een zesde plaats.

De categorie Senior 3 was het toneel voor drie TOOS turners: Jari van der Eijk, Bas van Agten en Daan Koedoot. Bij de meerkamp lieten deze mannen hun beste turnen zien, maar bleek de concurrentie een maatje te groot: Jari werd 9e, Bas werd 10e en Daan 11e.

Ook bij de toestelfinales was het verschil te groot. Daan eindige als vierde bij voltige, vijfde op brug en zesde op vloer. Bas behaalde een vijfde plaats op vloer en een zesde plaats op brug. Jari eindigde als zesde bij ringen.