14 april 2014  |  Turn Team Heren

NEGEN TOOS TURNERS NAAR LANDELIJKE FINALE

In het weekend van 12 en 13 april werden in Hoensbroek te Limburg de eerste halve finales van het Nederlands Kampioenschap herenturnen georganiseerd.
Voor het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen kwamen dertien heren in actie van wie maar liefst negen zich plaatsten voor de landelijke meerkampfinale.

Bij deze halve finales lagen startbewijzen klaar voor de meerkampfinale voor de beste twaalf turners per categorie. Tevens plaatsten de beste zes turners per toestel zich voor de landelijke toestelfinales.

In categorie Jeugd 7 kwamen vier TOOS turners in actie: Roeland Sleijpen, Niels van der Sluis, Stefano van Kesteren en Luc Verwijs. Niels en Roeland redden het niet met hun 27e en 25e plaats. Luc kan zich op gaan maken voor de NK met zijn 7e plaats. Stefano pakte het zilver en gaat daarmee ook naar de NK. Beide heren plaatsten zich ook voor twee toestelfinales. Niels plaatste zich voor één toestelfinale.

Voor het ETEC TOOS Turn Team turnden vier heren in categorie Junior II – 4: Erik Koppenaal, Jari van der Eijk, Laurens de Vries en Daan Koedoot. Deze heren zorgden voor een unieke prestatie door zich allemaal te plaatsen voor de landelijke meerkampfinale. Jari werd 11e, Daan 9e, Laurens 6e en Erik 4e. In totaal komen deze vier heren ook in actie bij negen toestelfinales.

Bart Kerkhoven en Pim Luiten deden mee in categorie Junior II – 5. Een fout aan de ringen kostte Pim een finaleplaats. Hij werd 14e en is hiermee uitgeschakeld. Bart stroomt met zijn 8e plaats wel door naar het NK, waar hij tevens bij één toestelfinale in actie zal komen.

Tenslotte kwamen Bas van Prooijen, Bas van Agten en Boaz Floor uit in categorie Senior 4. Bas van Prooijen maakte een ongelukkige val van de rek, en kon de wedstrijd niet uitturnen. Boaz kan zijn tas gaan pakken voor de meerkampfinale met zijn 7e plaats. Bas van Agten gaat met hem mee met een uitstekende tweede plaats. Tevens zullen deze twee heren uitkomen op in totaal zeven toestelfinales.

Stefano pakt de zilveren medaille