04 oktober 2015  |  Dans

Nederlands Dans Theater bij TOOS

 

Samenwerking met de afdeling Educatie van het Nederlands Dans Theater

In het kader van het 95-jarige bestaan van TOOS zijn de dansselecties een samenwerking gestart met de afdeling Educatie van het Nederlands Dans Theater (Move In).

Afgelopen zaterdag 3 oktober heeft een docente van het NDT in Waddinxveen aan de selectiemeiden een les gegeven over de moderne stijl van NDT I. Door middel van filmpjes liet zij het verschil zien tussen de 2 hoofdchoreografen van het NDT:  Paul Lightfoot (mooie lijnen, bijna klassiek modern) en Sol Léon (gevoelig, aards en dierlijke bewegingen).

Daarna mochten we een (aangepast) stukje  van hun choreografieën dansen om ook te voelen wat het verschil is.

Om te laten zien hoe een choreografie bij het NDT tot stand komt, werden we daarna in groepen verdeeld met de opdracht om een eigen stuk dans te combineren met de stukken van Paul en van Sol.

Inspiratie

Het was een super leuke ervaring voor alle dansers, van klein (8 jaar) tot groot (25 jaar) en ook de docenten kregen een eigen inspiratieworkshop waarbij zij op andere manieren moesten samenwerken, elkaar in beweging moesten zetten en ook dat combineren met stukken dans. Het werd gezellig en leuk. Zeker een goed begin voor onze samenwerking met het NDT.

Naar Den Haag

Op 31 oktober mag de Jeugdselectie (samen met de moderne dansgroep van de maandag) naar Den Haag voor een soortgelijke ervaring, maar dan in in de studio’s van het NDT. FoKus I en II zijn in februari en mei aan de beurt. We kunnen bijna niet wachten!