18 april 2015  |  Verenigingsinfo

WadBeweegt sluit aan bij Nationale Sportweek 2015

TOOS heeft zich aangesloten bij het programma dat WadBeweegt heeft opgesteld tijdens de Nationale Sportweek.  Bij TOOS kun je gratis heel veel lessen uitproberen tijdens de Nationale Sportweek van 18 t/m 25 april in TOOS Plaza. Sporten bij TOOS kan ook natuurlijk ná de Nationale Sportweek. Je mag altijd twee gratis les op proef mee doen op een lesuur of lesuren naar jouw keuze: turnen, dansen, twirlen, ouder & kindgym, jazztiek, aerobics, pilates, trimmen, volleybal, etc.!! Kijk gauw in het lesrooster voor de mogelijkheden. En let op: check onze agenda, want er komen vakantiedagen aan, waarop er geen les gegeven wordt.

 

 

 

 

 

 

 

 

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland sporten in de etalage zet. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek wordt in 2015 gehouden van zaterdag 18 tot en met zaterdag 25 april. .

De hele week zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten.

Ruim 10 jaar Nationale Sportweek

De eerste Nationale Sportweek werd in 2004 georganiseerd. Nu is dit sportieve evenement uitgegroeid tot een van de grootste sportevenementen van Nederland met ieder jaar weer een recordaantal deelnemers, deelnemende gemeenten en sportaanbieders. In 2013 vierde NOC*NSF de tiende Nationale Sportweek. De Nationale Sportweek werd tot op heden in de laatste week van april gehouden.

Doel

De Nationale Sportweek wordt georganiseerd door NOC*NSF met als doel meer mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past en ze vervolgens de weg naar de sportvereniging te laten vinden. Nog steeds sporten veel mensen niet. De organisatie van de Nationale Sportweek is een van de initiatieven die de positieve bijdrage die sport geeft aan mensen en maatschappij vergroot.

 

Recorddeelname

In 2014 organiseerden 208 gemeenten een lokale Sportweek. Daarnaast werden er in nog eens ruim 100 gemeenten sportactiviteiten georganiseerd. Landelijk werden er 9.000 sportactiviteiten georganiseerd waaraan ruim 1.000.000 Nederlanders deelnamen. Recordaantallen, die ieder jaar weer toenemen!

Jong en oud kan ook in Waddinxveen deelnemen aan diverse sportactiviteiten.

Het programma wordt uitgedeeld via de Buurtsport en Seniorenpost.