30 januari 2012  |  Turn Team Dames

Mooie resultaten voor turnmeisjes TOOS

Zes meisjes van Jazzdans- en turnvereniging TOOS uit Waddinxveen hebben zich geplaatst voor de voorwedstrijd voor het bondskampioenschap (tweede divisie) van de KNGU. Dit betekent dat zij bij de eerstvolgende wedstrijd de halve finale kunnen halen van het NK turnen.

Daphne Spruytenburg turnde op zaterdag 28 januari een goede wedstrijd in Amsterdam. Ondanks haar polsblessure haalde ze in de categorie jeugd 5 de 12e plaats. Haar beste toestel was ook dit keer brug, met een score van 11.750.

Emmie de Winter en Djoya Burger draaiden zaterdagochtend ook een leuke wedstrijd, in de categorie instap 8. Hun beste toestel was sprong. Djoya kwam dit keer voor het eerst tijdens een wedstrijd over het springtoestel (de Pegasus) heen. Een hele prestatie voor zo’n klein, licht meisje. Ze behaalde de 37e plek en Emmie werd 30e.

Dewi Hemelaar deed mee in de categorie pupil 1, niveau 7. Zij turnde zaterdagmiddag. Dewi’s beste onderdeel was balk, met een 13.650 haalde ze het hoogste cijfer van de dag op dit onderdeel. Door wat kleine foutjes op vloer viel ze helaas net buiten de prijzen in het allround klassement, ze behaalde de 5e plaats.

Een week eerder hebben Esmée de Jong en Dominique van Kesteren (pupil 1, niveau 7) al laten zien dat ze goed hun draai hebben gevonden in de tweede divisie. Ook zij wisten een plek te bemachtigen in de voorwedstrijd. Deze wedstrijd wordt op 17 en 18 maart gehouden in Bergschenhoek.

Voor Toos was het sowieso een goed weekeinde. Abigail Massa, Liz de Vos, Alissa Heemskerk, Lonne de Lange de Lange, Caia Wesselo en Iris Mulders behaalden in de regionale turncompetitie (TuCo, 3e divisie) de vierde plaats. Deze wedstrijd vond plaats bij Donar/CGV in Scheveningen. Het verschil met de nummers 2 en 3 was slechts minimaal. Iris Mulders werd individueel 1e op sprong en 2e op brug, Lonne de Lange werd 2e op balk. De meisjes hebben nog twee wedstrijden voor de boeg, op weg naar de finale.