02 mei 2015  |  Twirlen

Mooie resultaten voor Illusion op twirlwedstrijd Hardinxveld-Giessendam

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de tweede twirlwedstrijd van het jaar. Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, reisde af naar Hardinxveld-Giessendam om in totaal twintig routines te presenteren aan de juryleden.

De dag begon met het onderdeel 1-baton. Ester van Harten mocht als eerste de vloer op en kwam uit in de klasse Preteen Beginner, gevolgd door Tara Slaman in de klasse Junior Beginner. Ook Madelon van Harten deed mee in deze klasse. Zij behaalde een 7e plaats. Tara behaalde een 5e plaats. In de klasse Junior Intermediate mocht Isabel Floor haar routine laten zien. Zij behaalde een 6e plaats.

Na het onderdeel 1-baton was het tijd voor het onderdeel 2-baton. In de klasse Junior Beginner deden Lindsay Sip en Madelon van Harten mee. Madelon behaalde een 5e plaats en Lindsay Sip een 6e plaats. In de klasse Junior Intermediate deed Isabel Floor mee. Zij behaalde een 4e plaats.

Demi van Es & Nicky Peters mochten als eerste de vloer op met het onderdeel Duo Twirling. Zij kwamen uit in de klasse Preteen beginners evenals Petra van Harten & Hanneke Heemskerk. Petra & Hanneke behaalden een zilveren medaille en Demi & Nicky een gouden medaille. In de klasse Junior Beginner behaalden Irine Kleiweg & Vivien Paulus een 5e plaats.

Hierna was het tijd voor het onderdeel Super-x-strut. Er deden 2 deelnemers van Illusion mee. In de klasse Junior intermediate behaalde Anne-Fleur Fioole een 2e plaats. In de klasse Senior beginner behaalde Djarah Kleiweg een 1e plaats.

Het laatste solistische onderdeel was Dancetwirl. In de klasse Preteen beginner deed Petra van Harten mee. Zij behaalde een 6e plaats. In de klasse Junior beginners deden er drie leden van Illusion mee: Lindsay Sip, Anne-Fleur Fioole en Dione van der Greft. Dione behaalde een 6e plaats, Anne-Fleur een 4e plaats en Lindsay een 3e plaats. Lindsay en Anne-Fleur behaalden hierbij plaatsingspunten voor de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen in December. Deze punten moeten tweemaal behaald worden voor kwalificatie. In de klasse Junior Intermediate behaalde Isabel Floor een 5e plaats en in de klasse Senior beginner behaalde Djarah Kleiweg een 18e plaats. Robine Neijssel kwam uit in de klasse Senior Intermediate en behaalde een 6e plaats.

Na de solistische onderdelen waren de teams aan de beurt. Team B kwam uit in de klasse Small Team Dance twirl Preteen beginners. Zij behaalden een 1e plaats. Team A kwam uit in de klasse Large team Junior beginners. Ook zij behaalden hiermee een 1e plaats.

De eerstvolgende wedstrijd zal plaatsvinden in Waddinxveen op 6 juni 2015.