20 oktober 2014  |  Twirlen

Mooie resultaten op thuiswedstrijd Illusion

Zaterdag 11 oktober vond voor Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, de 2e eigen georganiseerde wedstrijd thuis in sporthal de Dreef in Waddinxveen. Alle leden van Illusion , evenals deelnemers uit verschillende delen van het land stonden klaar om hun routines te presenteren aan de juryleden.

De wedstrijddag begon met het onderdeel 1-baton, waarin Ester van Harten, Tara Slaman, Isabel Floor, Madelon van Harten en Maaike Luijendijk deelnamen. Alle dames wisten, na het draaien van sterke routines, een podiumplaats te bemachtigen. Maaike Luijendijk haalde hierbij voldoende punten om zich te plaatsen voor de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen die plaatsvinden in december.

Hierna was het de beurt aan de 2-batonners van Illusion. Wederom werd er een podiumplaats behaald. Lindsay Sip werd 1e in de klasse Preteen beginners.  Isabel Floor behaalde een mooie 2e plek en Madelon van Harten een 1e plek in de klasse junior beginners.

De duo’s van Illusion, die alle drie uitkwamen in de klasse preteen beginners, mochten zowel de bronzen, zilveren als gouden medailles in ontvangst nemen. Demi van Es & Nicky Peters werden beloond met een 3e plek, Petra van Harten & Hanneke Heemskerk  met een 2e plek en Irine Kleiweg & Vivien Paulus met een 1e plek.

Ook Maaike Luijendijk, Djarah Kleiweg en Anne-Fleur Fioole wisten het podium te behalen op het onderdeel Super X Strutting. Djarah behaalde een mooie 1e plaats in de klasse junior beginners en zo ook Anne-Fleur in de klasse junior intermediate.  Maaike behaalde en 2e plaats in de klasse senior intermediate.

Na het onderdeel Super X  Strutting was het tijd voor de jongste leden van Illusion : Team C.  Jolien Bouman, Mirthe ten Cate , Laura Brandenburg, Desireé Buwaldu en Summer van Vliet deden mee aan het solistische onderdeel Kids Twirl. De dames lieten zien dat ze al weer flink vooruit zijn gegaan met hun routines , waarin ze marcheren combineren met dans en twirltechniek. Desireé behaalde hierbij zelfs een zilveren medaille.

Op het onderdeel Dance Twirl mochten Ester van Harten, Dione van der Greft, Lindsay Sip, Irine Kleiweg, Petra van Harten, Djarah Kleiweg, Anne-Fleur Fioole, Isabel Floor en Robine Neijssel hun routines vertonen. Dione behaalde hierbij een 2e plaats in de preteen beginners-klasse. Robine Neijssel behaalde een 2e plaats in de klasse junior intermediate en Isabel Floor een 1e plaats in dezelfde klasse.

Als laatste van de dag was het de beurt aan de teams van Illusion. Team A behaalde op het onderdeel Small team dance in de klasse Junior beginners een 1e plaats met hun Charleston-show. Ook team B behaalde een 1e plaats op het onderdeel Large Team in de klasse Preteen beginners en team D mocht goud meenemen in de klasse junior beginners.
Aan het einde van de dag mochten al deze mooie prijzen in ontvangst worden genomen.

De komende weken werken we hard naar de laatste wedstrijd van het seizoen toe die op zaterdag 25 oktober zal plaatsvinden, voordat we ons klaar gaan maken voor de Voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen.
Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl