09 december 2017  |  Turn Team Dames

Medailleregen voor turnsters

14 Medailles!

Onze turnsters hebben tijdens de Turn Totaal Breda Cup (TTBC) afgelopen weekend hoge ogen gegooid. De negen turnsters van het Curves turnteam behaalden tijdens de landelijke toestelwedstrijden samen maar liefst 14 medailles.

Aan de wedstrijden in Breda deden bijna 500 turnsters mee, uit heel Nederland, verdeeld over 7 wedstrijden. Op zaterdagavond stond de wedstrijd voor de wat oudere turnsters van TOOS op het programma. De turnsters in de 3e divisie draaiden alledrie een goede wedstrijd.

Bij de prijsuitreiking voor de onderdelen brug en vloer in de categorie senior divisie 3 kwamen de andere turnsters uit Nederland er zelfs helemaal niet aan te pas: op het podium stonden alleen maar TOOS-turnsters. Iris Mulders behaalde twee gouden medailles voor de onderdelen vloer en balk en een zilveren voor brug, Nadia Koedoot won een gouden plak voor brug en een zilveren voor vloer. Esmée de Jong behaalde de meeste medailles: een zilveren voor balk en drie bronzen voor vloer, sprong en brug.

In de andere baan waren ondertussen ook twee TOOS-turnsters actief, maar dan in een divisie hoger, in de 2e divisie: Franka Kloosterman en Dominique van Kesteren. Franka Kloosterman liet een mooie oefening zien op vloer met maar liefst drie sprongenseries, maar viel net buiten de prijzen. Dominique van Kesteren nam een bronzen medaille in ontvangst voor haar stabiele balkoefening.

Op zondag waren de jongere turnsters van het Curves turnteam aan de beurt, in de 3e divisie en de categorie N4. Voor Britt Burger, Nikkie van der Slik, Dewi Boom en Djoya Burger was het hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Dewi Boom had een mooie sprong, die haar met een 11.750 de 4e plaats opleverde. Nikkie van der Slik behaalde haar hoogste score eveneens op sprong. Voor Britt Burger begon dit seizoen goed, de brug leverde haar met een bijzonder hoge score van 13.750 punten een gouden medaille op en op vloer eindigde ze op de 3e plaats. Djoya Burger won zowel op brug als op balk een zilveren medaille.