23 juni 2014  |  Twirlen

Medailleregen voor Illusion

Afgelopen zaterdag 21 juni vond voor Illusion, van de twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, de laatste wedstrijd voor de zomervakantie plaats in Voorhout. Het beloofde van te voren al een drukke dag te worden met veel optredens van solisten, duo’s en teams. Waaronder ook voor de eerste keer Team C, het jongste team van Illusion.

De spits werd afgebeten door Isabel Floor en Tara Slaman met hun 1 baton routine. Waarna het vervolgens de beurt was aan Ester van Harten voor de eerste keer met 1 baton, Madelon van Harten, Tessa Grootendorst en Maaike Luijendijk. Madelon wist een 3eplaats te behalen in de categorie Junior beginner en in de zelfde categorie Isabel Floor een 1e plaats. Ook Maaike wist in haar categorie Senior beginner de 1e plaats te bemachtigen. Alle drie de  dames zijn door hun scores nu verzekerd van deelname aan de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen in december.

Vervolgens was het de beurt aan Lindsay Sip en Isabel Floor, maar dit keer op het onderdeel 2 baton. Lindsay deed hier voor het eerst aan mee en deed dit uitstekend, waardoor ze een 2e plaats behaalde. Isabel behaalde wederom een 1e  plaats.

Na het onderdeel 2 baton was het de beurt aan de duo’s van Illusion. Lina Azzhimed en Dana Minnes en Petra van Harten en Hanneke Heemskerk  wisten daarmee in de preteen beginners klasse een 2e en 3e plaats in de wacht te slepen. Ook Maaike Luijendijk, Djarah Kleiweg en Anne-Fleur Fioole  wisten het podium te behalen op het onderdeel Super X Strutting. Djarah behaalde een mooie 1e plaats en Anne-Fleur een 2e plaats in de junior beginners klasse en Maaike een 2e plaats in de senior intermediate klasse. Tevens behaalde Maaike genoeg punten voor plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap.

Vervolgens was het eindelijk de beurt aan Team C. Jolien Bouman, Mirthe ten Cate, Laura Brandenburg, Desireé Buwalda en Summer van Vliet deden mee aan het solistische onderdeel Kids Twirl, waarbij zij doormiddel van marcheren, dans en twirltechnieken laten zien dat ze de basis van het twirlen onder de knie hebben. De dames deden dit uitstekend en wisten coaches en supporters te verbazen. Desireé wist zelf een mooie 2e plaats in de wacht te slepen.

 

In de middag was het de beurt aan de solisten op het onderdeel Dance Twirl. Hier deden aan mee Ester van Harten, Lindsay Sip, Irine Kleiweg, Dione van der Greft, Djarah Kleiweg, Anne-Fleur Fioole, Robine Neijssel, Isabel Floor en Maaike Luijendijk. Ester behaalde in de Juvenille beginners een tweede plaats, Dione in de Preteen beginners een tweede plaats, Robine Neijssel in de Junior beginners een tweede plaats, Isabel Floor in de Junior intermediate een gedeelde derde plaats en Maaike Luijendijk in de Senior beginners een eerste plaats. Maaike behaalde zelfs een promotie naar de intermediate. Robine en Maaike zijn nu verzekerd van deelname aan de voorrondes van het NK.

Als laatste van de dag was het de beurt aan de teams van Illusion. Team A behaalde in de categorie Small team dance Junior beginners een 3e plaats. Ook Team B, in Large team Preteen beginners behaalde een derde plaats. Zij deden vandaag voor het eerst mee met hun nieuwe routine op het thema “poppen”.

Uiteraard was iedereen aan het einde van de dag zeer enthousiast over deze prachtige resultaten en kunnen we met een trots gevoel de zomer gaan vieren.

Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl