30 oktober 2017  |  Twirlen

Medailleregen voor Illusion op de laatste wedstrijd van het jaar

Afgelopen zaterdag 28 oktober vertrokken de solisten en teams van Illusion naar de laatste wedstrijd van het seizoen. Ditmaal niet naast de deur, maar in Lelystad.

Vol enthousiasme begonnen de 1-batonners aan de wedstrijddag. De routines werden allemaal sterk neergezet, wat leidde tot meerdere podiumplaatsen. Lieke Siersema behaalde een eerste plaats in de Preteen Novice klasse, Ester van Harten behaalde een tweede plaats in de klasse Pre-teen Beginner en Tara Slaman een tweede plaats en Lindsay Sip een derde plaats in de klasse Junior Beginner. Tara behaalde hierbij ook haar tweede keer plaatsingspunten voor de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen.

Lindsay Sip wist ook op het onderdeel 2-baton in de klasse Junior Beginner een podiumplaats te behalen met een tweede plaats. Eveneens Isabel Floor ontving een bronzen medaille op het onderdeel 2 Baton in de Senior Intermediate klasse. Ook waren er medailles voor duo’s van de dag; Lina Azzhimed en Elise Zijderhand werden eerste in de Junior Novice klasse, Petra van Harten en Hanneke Heemskerk werden tweede bij de Junior beginners en Isabel Floor en Dione van der Greft werden evenals tweede bij de Senior Intermediate.

Op het onderdeel Super-x- Strut werden een podiumplaatsen behaald door Irine Kleiweg, Djarah Kleiweg en Maaike Luijendijk. Irine een tweede plaats in de klasse Junior Beginner. Maaike een derde plaats en Djarah een eerste plaats bij de Senior Intermediate.

Halverwege de dag was het tijd voor het onderdeel Kids Twirl. Yeliz Aday, Daphne Timmermans en Gizem Aday deden hier aan mee. De jonge twirlers lieten zien wat ze in huis hadden en presenteerden dit vol enthousiasme. Alle drie mochten zij een medaille in ontvangst nemen. Yeliz werd tweede en Daphne derde bij de Peewee’s en Gizem zelfs eerste.

Na de Kids twirlers was het de beurt aan twee teams van Illusion. Als eerste het C-Team in de Juvenille beginners klasse. Zij wisten voor de laatste keer een ijzersterke routine neer te zetten en behaalden daarmee eerste plaatst. Ook het Twirlteam van Illusion deed mee. Ondanks wat wijzigingen in de samenstelling, wisten zij een verassend sterke routine neer te zetten en behaalden een tweede plaats.

Ook op het onderdeel Dancetwirl werden podiumplekken behaald. Ester van Harten behaalde wederom een tweede plaats bij de Preteen Beginners. Irine Kleiweg behaalde een eerste plaats in de klasse Junior Beginner en ook Dione van der Greft wist een tweede plaats in deze klasse te halen. Dione behaalde eveneens voor de tweede keer haar plaatsingspunten, waardoor zij ook mee mag doen aan de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen. Bij het onderdeel Duo Dance Twirl Junior Beginner behaalde Irine Kleiweg en Vivien Paulus een eerste plaats.

Aan het einde van de dag was het tijd voor de team optredens. Team B van Illusion ging op met hun routine gebaseerd op het thema Mummy’s in de klasse Small dance twirl. Zij behaalde een zeer verdiende eerste plaats. Ook Team A behaalde een gouden medaille in de klasse Large Team Senior Beginner.

Het was een zeer geslaagde laatste wedstrijd van het seizoen met vele podiumplaatsen en een hoop blije gezichten. Nu beginnen de voorbereidingen en het harde werken voor de voorrondes van de Nederlandse kampioenschappen op 25 en 26 november a.s. in Hoofddorp.

Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of op deze site.