15 januari 2013  |  Turn Team Dames

Medaille voor turnster TOOS

Sabrina Saddoug van Arti turnteam TOOS uit Waddinxveen heeft afgelopen weekeinde een medaille behaald tijdens de districtswedstrijd Zuid Holland Noord (3e divisie). Ze eindigde op de vijfde plaats, en plaatste zich bovendien voor de districtsfinale en de landelijke halve finale van de KNGU.

Voor vier andere meisjes van het turnteam verliep het weekeinde wat minder succesvol. Abigail Massa trapte de dag af, tijdens de eerste districtswedstrijd. Ze draaide een mooie wedstrijd, maar liet helaas punten liggen op balk, waardoor ze niet doorgaat naar de volgende ronde. Lonne de Lange was de wedstrijd daarna aan de beurt. Ondanks een fantastische vloeroefening, behaalde ook zij niet genoeg punten om door te stromen.

In de derde wedstrijd waren Iris Mulder, Lotte Jansen en Sabrina Saddoug aan zet. Zij maakten bij aanvang van de wedstrijd alle drie kans op een medaille.

Het onderdeel brug begon voor de Waddinxveense meisjes sterk. Sabrina Saddoug liet vervolgens op balk één van haar mooiste oefeningen ooit zien. Helaas verliep dit onderdeel minder goed voor Lotte Jansen, door een pijnlijke val. Ook Iris Mulders, die vrijwel direct na Lotte aan de beurt was, had moeite met dit onderdeel. Bij vloer en sprong wisten Lotte en Iris zich gelukkig allebei weer te herpakken en ze hebben de wedstrijd dan ook heel goed afgesloten. Maar in het sterke deelnemersveld kwamen ze net niet in aanmerking voor doorstroming.

Sabrina Saddoug laat binnenkort opnieuw zien wat ze waard is, tijdens de halve finale van het bondskampioenschap. De halve finales voor de derde divisie vinden op 23 en 24 maart plaats, in Nederweert.