05 januari 2018  |  Gym / Turnen

Medaille voor TOOS bij turnwedstrijden in Leiden

Zaterdag 9 december heeft in Leiden de jaarlijkse Turn- en Fundag plaatsgevonden voor de recreatieve turner of turnster ouder dan 12 jaar van de Regio Zuid Holland Noord. Ruim 200 turners en turnsters lieten tijdens deze wedstrijd, georganiseerd door de Regio in samenwerking met Leidse Gymverenigingen de vooruitgang zien, die ze in het afgelopen jaar hadden geboekt.

TOOS deed aan de wedstrijd met 5 deelneemsters mee.

Afhankelijk van het niveau en de leeftijd waren er voor de meisjes een oefening op de brug ongelijk, lange mat/vloer, balk en de trampoline bij sprong. Dit alles was volgens de voorgeschreven landelijke oefenstof.

Van de vele medailles die werden uitgedeeld bleef er 1 in Waddinxveense TOOS-handen.

Marlies Roos haalde een mooie 2e plaats met 49,30 p. in de ochtendwedstrijd en kreeg een zilveren medaille.

Na of voor de wedstrijd was er voor alle deelneemsters nog een recreatief programma (FUN). Er was in het andere gedeelte van de sporthal een beweegplein gemaakt met tumblingbanen, trampolines, klimmuren, en vele andere activiteiten. En natuurlijk kon er geturnd worden in de vast ingerichte turnzaal met valkuil.

Na de prijsuitreikingen konden de turnsters allemaal weer naar huis met in ieder geval een mooi diploma en konden ze terugkijken op een gezellige wedstrijd en een recreatief programma, waar redelijk veel publiek op afgekomen was.