12 december 2016  |  Twirlen

Maaike Luijendijk behaalt bronzen plak op NK Twirlen

Op 26 en 27 november j.l. werden de voorrondes van het NK Twirlen georganiseerd in Hoofddorp. Anne-Fleur Fioole en Irine Kleiweg mochten na het behalen van voldoende punten op de laatste wedstrijd van 29 oktober jl. deelnemen aan deze dag. Anne- Fleur kwam uit in de Senior Dance klasse, waaraan maar liefst 49 deelnemers meededen. Zij zette een mooie routine neer en behaalde daarmee een 43e plaats. Ook Irine deed mee aan het onderdeel Dance Twirl, maar in de Junior categorie. Ook zij zette een sterke routine neer. Haar groep bestond uit 40 deelnemers, waarin Irine een 34e plek behaalde. Wanneer de dames in de top 15 waren geƫindigd, hadden zij mee mogen doen op het NK Twirlen, 10 en 11 december. Helaas grepen zij hier mis, maar kunnen desondanks terugblikken op een geslaagde dag met eigen behaalde doelstellingen.

Illusion was echter wel aanwezig op het NK Twirlen op 10 en 11 december. Na een onverwachte plaatsing van het Senior Dance team, Team A, kwamen zij op zaterdag 10 december in actie. Voor een aantal van de meiden was het de eerste keer dat zij deel mochten nemen aan het NK, waardoor het uiteraard ontzettend spannend was. Met hun routine op de muziek van de Lion King, lieten zij een prachtige show zien die niet deed misstaan op het NK Runner-up. Helaas had het team wel meerdere drops, maar dit liet de dames niet van hun stuk brengen. Ze behaalden, door de sterkte concurrentie, een mooie 6e plaats.

Op zondag 11 december was het de beurt aan de solisten van Illusion. Maaike Luijendijk had zich na haar promotie weten te plaatsen voor het onderdeel Super-X- Strut bij de Senioren. Vanwege een rugblessure liep de routine niet helemaal zoals ze zelf verwachtte, maar bleef ze wel stralen en doorzetten. Uiteindelijk zorgde dit toch voor een mooi compleet plaatje.

Na Maaike was het de beurt aan Isabel Floor en Dione van de Greft. Vorig jaar behaalden zij op het zelfde onderdeel, Duo Twirling Junior Beginner, nog een gouden plak. Zij moesten dus hun titel verdedigen. Ze deden hier ontzettend hun best voor en zetten een sterkte, overtuigende routine neer.

Aan de einde van de dag was het tijd voor de spannende prijsuitreiking. Dione van de Greft en Isabel Floor werden helaas niet opgenoemd bij de top 3, maar bleken later een welverdiende 5e plaats behaald te hebben. Vervolgens was het de beurt aan de categorie van Maaike. Zelf had zij niet het idee dat ze opgenoemd zou worden, maar tegen alle verwachtingen in, behaalde zij maar liefst een 3e plaats. Een bronzen plak waar zij uiteraard ontzettend blij mee is.

Het waren twee spannende weekenden met een hoop blijdschap en soms ook een traan, maar iedereen van Illusion mag ontzettend trots zijn om op het NK te hebben gestaan. Nu op naar een nieuw seizoen!

Wil je ook meer weten over onze prachtige showsport, kijk dan voor meer informatie op www.twirlafdelingillusion.nl of op deze site. Iedereen is van harte welkom om 2 proeflessen mee te komen doen.