02 november 2014  |  Turn Team Heren

Luc Verwijs en ETEC Turnteam heren winnen Sportverkiezingen

Afgelopen vrijdag zijn de Sportverkiezingen van Waddinxveen geweest. Luc Verwijs is Sportalent van 2014 geworden en het heren Turnteam is de beste Sportploeg van 2014 geworden. In het Coenceoop College werden met een feestelijke bijeenkomst de diverse prijzen uitgedeeld. Dat TOOS twee prijzen wist te winnen is heel fraai en een beloning op het harde werken van de sporters en de trainers.

Als verrassing werd ook nog de promotiefilm van het heren Turnteam (gemaakt door Steven Versluis) gekozen als beste film van de hele avond. Bekijk deze winnende film:

Het filmpje van Luc (ook gemaakt door Steven) is natuurlijk ook te bekijken:

Alle winnaars gingen naar huis met een hele grote beker.

Het Twirlteam van Illusion was ook genomineerd, zij hebben helaas niet gewonnen maar de dames konden wel naar huis met een mooie medaille en een fijne herrinnering. Hun nominatiefilm (gemaakt door Jorien Hofman) kan je hier zien:

Dit jaar werden voor de tweede keer de Sportverkiezingen in Waddinxveen gehouden. Deze verkiezing werd georganiseerd door de Waddinxveense Lions Tsuytende vereniging in samenwerking met de sportclubs uit Waddinxveen.

In de afgelopen maanden zijn door de sportverenigingen sporters in verschillende categorieën aangemeld, die goed gepresteerd hebben in het seizoen 2013/2014. Inmiddels zijn voor deze categorieën de genomineerden bepaald. De jury heeft uit de genomineerden de winnaar bepaald.

Tijdens de avond worden de genomineerden in elke categorie gepresenteerd en de winnaars werden bekend gemaakt.

Luc Verwijs in de categorie Jeugd 13 – 19 jaar
Zijn wedstrijdschema tot het NK was als volgt:
Regionale kampioenschappen 12e
¼ finale 7e
½ finale 7e
NK-finale 3e

Luc Verwijs heeft een turbulent seizoen achter de rug. In het begin kon hij niet volledig turnen vanwege een langdurige blessure. Maar in de loop van het seizoen werden zijn prestaties steeds beter met als resultaat 3e van Nederland in zijn nivo. Luc turnt in het nivo jeugd 7 in de 2e divisie.
Tijdens het NK in AHOY is hij ook nog Nederlands kampioen geworden op het toestel ringen. Bij voltige was hij tweede van Nederland. Het was een mooi seizoen voor Luc.

Twirlteam Illusion in de categorie Sportteam
Ze zijn 3e geworden op het NK Twirlen in het onderdeel Small Team Dance Twirl Junior Beginner en daarmee een bronzen plak mee naar huis genomen. Dit al na pas twee jaar actief mee te hebben gedaan met twirlwedstrijden, hun  eerste NK en pas drie actief Twirlen. Het team bestaat uit 8 dames in de leeftijd van 12 tot 16 jaar.

Ze voeren de routine uit op het thema Charleston, waarbij zowel dans als twirltechnieken combineren.

ETEC TOOS Turn Team heren in de categorie Sportteam
In het weekend van 23 en 24 november werden in Zwijndrecht de Nederlandse Kampioenschappen heren turnen voor clubteams georganiseerd, beter bekend als de Nationale Team Cup. Het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen deed mee met vijf teams. De senioren in de tweede divisie legden beslag op een fraaie tweede plaats.

Dit team bestond uit Jari van der Eijk, Erik Koppenaal, Bas van Agten, Daan Koedoot en Laurens de Vries.
Een uitstekende wedstrijd werd beloond met het zilver.

Een bijzondere prestatie voor deze heren om een zilveren medaille te winnen in al het turngeweld in Nederland.

In het weekend van 21/22 juni 2014 staan deze heren ook allemaal op het NK individueel in AHOY Rotterdam. Misschien zullen ze dan nog individuele medailles pakken. We zullen zien. In ieder geval is Bas van Agten als 4e van Nederland geëindigd.