01 maart 2014  |  Verenigingsinfo

‘Lekker Actief en Gezond’ gaat weer van start

Lekker Actief en gezond is een cursus speciaal voor kinderen (6 t/m 9 jaar) die problemen hebben met overgewicht. De cursus stelt niet alleen gewichtsverlies of –stabiliteit als doel. Het is juist heel belangrijk dat de deelnemende kinderen beter in hun vel gaan zitten. Er is daarom aandacht voor voeding, beweging, gedrag en de ondersteunende rol van de ouders. Vanaf 5 maart 2014 is er weer plaats voor nieuwe kinderen en hun ouders. De gemeente subsidieert deze cursus. Dat betekent dat de kinderen en de ouders een heel jaar worden begeleid met sporten, voedingsinformatie en gedragsverandering (€ 50, eigen bijdrage).

Kinderen en ouders die iets aan het overgewicht van hun kind willen doen, kunnen nu terecht bij de cursus Lekker Actief en Gezond (LAG). Een cursus voor kinderen van
6 t/m 9 jaar die problemen hebben met overgewicht. Soms willen ouders maar al te graag het eet- en beweegpatroon van hun kind veranderen, maar ze weten niet hoe. In dit programma wordt spelenderwijs een gezonde en actieve leefstijl aangeboden. Het behandelteam bestaat uit een gedrags-en beweegtherapeut en een diëtist.

Wat houdt de cursus in?
Een jaar lang wordt er iedere week op woensdagmiddag van 13.30 – 14.30 gesport in ‘Toosplaza’ Staringlaan 18 te Waddinxveen, uitgezonderd basisschoolvakanties. De groep bestaat uit ongeveer 10 kinderen. Je leert spelenderwijs hoe je gezonder kunt eten, bewegen en hoe je de nieuwe leefstijl kunt volhouden. Er zijn 10 bijeenkomsten voor ouders tijdens het behandeljaar, 5 gezamenlijk met uw kind en 5 alleen met de ouders. Hierin staan voeding, gedrag en beweging centraal.

Wanneer kunt u meedoen?
Uw kind is tussen de 6 en 10 jaar en heeft overgewicht. Dit kunt u bekijken op de site van het voedingscentrum of navragen bij uw huisarts of schoolarts. Als uw kind op de grens zit van gezond gewicht en overgewicht en u maakt zich zorgen dan kunt ook contact opnemen.

Hebt u interesse?
U kunt zich opgeven bij Gabrielle Frijns (diëtiste) – 06 839 837 36 / info@dietistenpraktijkwaddinxveen.nl, of

Suzan Bik (psychomotorisch kinder/jeugdtherapeut) – 06 479 281 47

Wilt u meer informatie over deze cursussen dan kunt u gerust even bellen. Wij staan u graag te woord.

Informatie is ook te zien op de site www.pmkt-suzanbik.nl/LAG