12 maart 2018  |  Gym / Turnen

Kwartfinale turnen voor dames in Sporthal De Dreef zaterdag 17 en zondag 18 maart

De beste turnsters van Nederland zijn te zien in Waddinxveen.

Zaterdag 17 en zondag 18 maart worden in sporthal De Dreef in Waddinxveen de kwartfinale wedstrijden turnen voor dames gehouden. Uit alle windstreken van Nederland komen de beste turnsters naar Waddinxveen om te proberen door te stromen naar de halve finale. Aan deze wedstrijd, georganiseerd door de KNGU en de gastvereniging Dans- en Turnvereniging TOOS, doen ruim 400 turnsters mee. Zij moeten in hun wedstrijd het beste in zichzelf naar boven zien te halen en een optimale prestatie neerzetten om te kunnen doorgaan naar de volgende ronde. Per niveau gaan er slechts een aantal turnsters door naar de volgende ronde.

Tijdens de wedstrijd moeten de dames turnen op  vloer, balk, sprong en brug ongelijk. De dames komen uit in de niveaus van de 1e en 2e divisie. De meeste turnsters trainen zo’n 8 tot 12 uur per week, maar sommige veel meer.

De wedstrijd op zaterdag is verdeeld in vijf wedstrijden. De eerste wedstrijd begint om 8.55 uur, de tweede wedstrijd om 11.00 uur, de derde wedstrijd om 13.10 uur, de vierde wedstrijd om 15.30 uur en de vijfde wedstrijd om 17.40 uur.

Op zondag zijn er 4 wedstrijden.  Deze hebben dezelfde begintijden als op zaterdag.

Spektakel zaterdagmiddag!

In de laatste wedstrijd op de zaterdag komen de Senioren uit de 1e divisie aan de beurt. Dit zijn meiden die tegen de nationale top aanzitten. De dubbel salto’s en salto’s met schroeven zullen je in de wedstrijd om de oren vliegen, dus spektakel gegarandeerd. Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de deelneemsters, als er veel toeschouwers komen om ze aan te moedigen.

Heb je zaterdag of zondag niets te doen en ben je nieuwsgierig, kom dan een uurtje genieten in Sporthal De Dreef.

Toegangskaarten zijn bij de ingang te koop. (volwassenen € 5,00 / kinderen € 3,00).