29 maart 2016  |  Turn Team Heren

Kwartfinale turnen en interland Nederland-Frankrijk in Waddinxveen.

Zaterdag 2 en zondag 3 april worden in sporthal De Dreef in Waddinxveen de kwartfinales herenturnen gehouden. Uit alle windstreken van Nederland komen de beste turners naar Waddinxveen om een plaats te verdienen voor de halve finale. Aan deze wedstrijd, georganiseerd door de KNGU en gastvereniging TOOS, doen bijna 360 turners mee. Zij kunnen in hun wedstrijden laten zien wat ze in de afgelopen tijd hebben geleerd en de beste turners kunnen zich plaatsen voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap Turnen. Per niveau gaan een aantal turners over naar de halve finale.

Tijdens de wedstrijd moeten de heren turnen op de vloer, paardvoltige, ringen, sprong, brug gelijke leggers en rekstok. De heren komen uit in de niveaus van de 2e en 3e divisie. De meeste deelnemers trainen tussen de 5 à 10 uur per week, maar sommige wel veel meer.

Op zaterdag zijn er 4 wedstrijden:  De eerste wedstrijd begint om 8.30 uur, de tweede om 10.45 uur, de derde wedstrijd -let op: dit is de interland NederlandFrankrijk begint om 14:30 uur, en de vierde wedstrijd begint om 18:20 uur.

Ook op zondag zijn er 4 wedstrijden, maar de tijden zijn iets anders dan op zaterdag, omdat op zaterdag ook de interland Nederland- Frankrijk plaatsvindt.

Op zondag begint de eerste wedstrijd om 8.30 uur, de tweede om 10.45 uur, de derde om 13:30 uur en de vierde wedstrijd begint om 15:45 uur

Vanuit TOOS doen een groot aantal jongens/heren mee: Bij het schrijven van dit bericht zijn de jongens/heren van TOOS nog hard aan het strijden voor hun plaats in deze kwartfinale. Resultaten uit voorgaande jaren beloven ons veel deelnemers uit eigen vereniging!

Interland Nederland- Frankrijk, the road to RIO!

Op zaterdag is er de Interland Nederland- Frankrijk. Zoals het er nu uitziet, komt de top 10 van de Nederlandse turners in actie tegen de top 5 van Frankrijk! Dit is een gevecht tussen teams van beide landen:  2 Nederlandse en 1 Frans team in hun strijd om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Rio!! Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.

Zie ook Voorbereiding Herenturners Olympische Test Event

Zoals bekend hebben de herenturners, dankzij een elfde klassering tijdens het WK in Glasgow, zich geplaatst voor het Olympisch Test Event (OTE) in april. Hier kan kwalificatie worden afgedwongen voor de Olympische Spelen. Het team moet daarvoor bij de beste vier teams eindigen van de totaal acht landenteams die deelnemen.

Voorbereiding OTE:

Het evenement speelt zich af in Rio de Janeiro en op 16 april probeert het Nederlandse herenteam tijdens de kwalificatiewedstrijd van het OTE een ticket te bemachtigen voor de Olympische Spelen in augustus. De voorbereidingsperiode voor het test event is ondertussen bekend. Naast de gezamenlijke nationale trainingen (9) en trainingskampen (4), die regelmatig plaatsvinden, zal worden deelgenomen aan de Team Challenge DTB in Stuttgart.

Deze is van 17 tot en met 19 maart

Daarnaast zullen twee interlands worden geturnd:

Op 5 maart tegen Spanje in Nijverdal;

Op 2 april tegen Frankrijk in Waddinxveen( sporthal de Dreef).

Beide wedstrijden zijn ’s middags. Warming up en groot inturnen is vanaf 13.30 uur.

Aan de hand van deze bijeenkomsten en wedstrijden zal bondscoach Mitch Fenner een definitieve keuze maken voor de teamsamenstelling van het Olympic Test Event.

Wij houden u hierover op onze website en en facebookpagina op de hoogte! Houdt het in de gaten!!

Toeschouwers gezocht en kaartverkoop:

Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de deelneemsters als er veel Waddinxveense toeschouwers komen om ze aan te moedigen. Zeker de TOOS-heren verdienen onze steun.

Voor de interland Nederland-Frankrijk op zaterdag 2 april kunnen kaarten gereserveerd worden.

UITVERKOCHT!

Spelregels:

Entreegelden normale wedstrijden:

Toegang tot de kwartfinale is een dagkaart.
De entree is geldig de hele dag. Uitgezonderd de interland!!

Kinderen  t/m 12 jaar EUR 3,–

Personen boven 12 jaar EUR 5,–

Entreegelden interland Nederland – Frankrijk:

Kinderen  t/m 12 jaar EUR 3,–

Personen boven 12 jaar EUR 5,–

(indien men op zaterdag een wedstrijd en de interland wil bekijken,  betaalt men twee keer toegang!).

Wij hopen op veel toeschouwers! Kom allemaal naar Sporthal De Dreef!