19 maart 2012  |  Turn Team Heren

Kwart finale turnwedstrijd in Waddinxveen

“beste turners naar Waddinxveen”

Zaterdag 31 maart en zondag 1 april worden in sporthal De Dreef in Waddinxveen de kwart finale Turnwedstrijden voor jongens en heren turnen gehouden. Uit alle windstreken van Nederland komen de beste turners naar Waddinxveen om een plaats te verdienen voor de halve finale turnen. Aan deze wedstrijd, georganiseerd door de KNGU en de gastvereniging Jazzdans- en Turnvereniging TOOS uit Waddinxveen, doen bijna 450 turners mee. Zij kunnen in hun wedstrijden laten zien wat ze in de afgelopen tijd hebben geleerd en de beste turners kunnen zich plaatsen voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap Turnen. Per nivo gaan een aantal turners over naar de volgende ronde van het N.K..

Tijdens de wedstrijd moeten de jongens en heren turnen op de vloer, voltige, rekstok, brug, ringen en sprong. De jongens en heren komen uit in de nivo’s van de talentendivisie en de 1e, 2e en 3e divisie. De meeste trainen tussen de 5 en 10 uur per week maar sommige wel veel meer.

De wedstrijd op zaterdag is verdeeld in 3 wedstrijden. De 1e wedstrijd begint om 9.05 uur, de 2e wedstrijd begint om 13.30 uur en de 3e wedstrijd om 17.45 uur. Op zondag worden er twee wedstrijden geturnd, de 1e wedstrijd start om 9.15 uur en de 2e wedstrijd om 14.00 uur.

Vanuit TOOS doen drie jongens mee, in wedstrijd 3 turnen Boaz Floor en Farenty van Staveren en in wedstrijd 4 turnt Roeland Sleijpen.

Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de deelnemers als er veel Waddinxveense toeschouwers komen om ze aan te moedigen. Zeker de TOOS-heren verdienen onze steun.

Bij de ingang van de sporthal De Dreef zijn toegangskaarten te koop.

Voor meer informatie: Willem Jan Kerkhoven (0182 – 613839)