29 november 2013  |  Dans

Kleuterdans bij TOOS

Dansdocente Judith van Zwet geeft ons een kijkje in de keuken van zomaar een kleuterdans-les die ze onlangs gaf aan de kleuters van de vrijdagmiddag. Dit keer stond de les in het teken van het Prentenboek “Fiet wil Rennen”.

Struisvogel Fiet wil maar één ding en dat is rennen. Daar houdt hij van. Maar die dag denkt de wind er anders over. Hij waait en blaast en Fiet geraakt niet vooruit. Onderweg komen we allemaal dieren tegen die Fiet op andere gedachten probeert te brengen. Dobber maar mee met het water, zeiden de eendjes, kruip maar zegt de slak en zo gaat het door.

Fiet roept dat hij niet wil zwemmen of vliegen of wat dan ook. Dat hij wil rennen! Maar de wind gaat niet weg. Dus gaat Fiet weg. Hij draait zich langzaam om en… rent!

Met dit verhaal gingen we aan de slag. Eerst lekker dansen op het liedje van Fiet wil rennen. Daarna gingen de meisjes met lakens samenwerken om de wind na te maken, als een slak liepen we op het zelfgemaakte slakkenspoor (pas op niet vallen). Met de konijntjes maakten we samen konijnen sprongen in de hoepels. We kruipen als een worm door de kruiptunnel.

Het was een erg leuke les, de meisjes hebben genoten en de juf natuurlijk ook.

Dit is een manier om de kleuterdans les inhoud te geven, maar een andere keer werken we vanuit een bewegingselement, bijv. balans, lichaamsbesef, snel-langzaam.

Nu zijn we in alle lessen ook al druk met de dans voor de TOOS Danst Anders Show van februari 2014.
Komt u ook kijken?

Eerst wind maken en daarna als slakken over het slakkenspoor!