25 april 2018  |  Dans

Kinderdansvoorstelling DE GORGELS zaterdag 30 juni

Het einde van dit dansseizoen gaan we weer leuk afsluiten met alle basisschoolgroepen. We gaan een kinderdansvoorstelling laten zien.

Tijdens zo’n voorstelling gaan de kinderen zelf aan de show werken om de voorstelling kleur te geven. Ze maken onderdelen van het decor, ze worden geschminkt, oefenen hun dansje en leren de slotdans.

Tijdens de ‘gewone’ danslessen leren ze alvast het dansje van een karakter dat in het verhaal voorkomt.

Dit jaar hebben we het boek DE GORGELS als inspiratiebron gebruikt.

Het gaat over het jongetje (in ons geval het meisje) Melle, dat op haar bed een gek beestje ziet. Een bol pluisachtig beestje met een stok. Maar niemand gelooft, dat ze hem gezien heeft. In een boek van haar vader leest ze dat het een Gorgel zou moeten zijn, en als ze hem aanspreekt, blijkt hij heel lief te zijn en zelfs voor haar te zorgen. Dan vertelt de Gorgel dat er ook Brutelaars rond sluipen, en die maken je ziek! Hoe komen we  nu  van die nare beestjes af?

Dit avontuur zal plaats vinden op zaterdag 30 juni 2018.

Hierbij laten wij alvast de tijden weten:

13.30 uur            kinderen groepen 3 tot en met 8 komen binnen en gaan aan de slag

14.20 uur            kleuters groep 1 en 2 komen binnen

14.45 uur            Generale repetitie (dus zonder ouders)

16.00 uur            zaal open en kaartverkoop

16.30 uur           start voorstelling. Deze duurt tot ongeveer 17.30 uur.

 

Kaartjes voor deze grappige voorstelling kosten slechts 2,50 euro per persoon. Er zal niet worden gefilmd, dus neem je telefoon of camera mee.

Hulp gevraagd:

Natuurlijk hebben wij weer hulp nodig bij de opbouw van dit alles. Rond 12.00 uur kunnen er mensen aan de slag om de turnzaal deels leeg te maken, rond 12.30 uur kunnen de banken en stoelen voor het publiek neergezet worden en vanaf 13.00 uur hebben we hulpouders nodig voor de groepen.

We horen graag of jullie kunnen helpen

De dansjuffen