09 mei 2017  |  Turn Team Heren

Jelle Versluis pakt Goud!

 

Op 6 en 7 mei werden in Hoofddorp de kwalificatiewedstrijden gehouden voor het Nederlands Kampioenschap herenturnen. Jelle Versluis van het ETEC TOOS Turn Team gaf zijn visitekaartje af en pakte het goud.

In categorie Senior 4 turnden de heren hun derde kwalificatiewedstrijd. Twaalf startbewijzen werden uitgedeeld voor de landelijke finale. Pim Luiten, Swen van Diggele en Luis Huisman kwamen voor TOOS in actie. Pim kwam het beste voor de dag. Hij eindigde als twaalfde, maar waarschijnlijk zal hij over drie wedstrijden net naast een startbewijs voor de finale grijpen. Luis (19e) en Swen (21e) kunnen zich ook gaan richten op het volgende seizoen.

Victor Moons van het ETEC TOOS Turn Team turnde een halve finale in Hoofddorp met ook twaalf startbewijzen voor de finale als inzet. Ook hij is klaar voor dit seizoen met zijn 20e plaats.

TOOS had Roeland Sleijpen afgevaardigd in categorie Junior I – 6. Ook voor hem de derde kwalificatiewedstrijd. Een uitstekende vierde plaats leverde hem een startbewijs op voor de landelijke meerkampfinale.

Auke de Lange, Naud van Egmond en Damian Rook vertoonden hun kunsten in categorie Instap 9. Voor hen was dit een halve finale met wederom twaalf plaatsen voor de finale. De drie mannen deden het prima, maar kwamen te kort voor een finaleplaats: Auke eindige als 18e, Naud werd 21e en Damian 29e.

Tenslotte kwamen Julian van Herk en Jelle Versluis van het ETEC TOOS Turn Team in actie in categorie pupil 8. Voor hen was dit een kwartfinale met 15 startbewijzen voor de halve finales. Julian redde het niet met zijn 22e plaats. Jelle kwam uitstekend voor de dag en kreeg de gouden medaille omgehangen. Hij mag hiermee uiteraard door naar de halve finales.