27 maart 2017  |  Turn Team Heren

Jelle Versluis pakt brons

Op 25 en 26 maart werden in Tilburg kwalificatiewedstrijden georganiseerd op weg naar het Nederlands Kampioenschap voor herenturnen. Jelle Versluis van het ETEC TOOS Turn Team turnde een zeer goede wedstrijd en verdiende een bronzen plak.

In categorie Senior 4 kwamen drie heren van TOOS in actie: Pim Luiten, Luis Huisman en Swen van Diggele. Dit was voor hen de tweede van drie kwalificatiewedstrijden, waarvan de beste twaalf turners zich plaatsen voor de landelijke finale. Pim was de beste van de drie: hij kwam uit op een vijftiende plaats, Luis werd 21e en Swen eindigde als 23e. De heren moeten zich verbeteren om aanspraak te maken op een finaleplaats.

Victor Moons turnde in categorie Pupil 7 de eerste van zijn twee kwartfinales. Hij kwam goed voor de dag in dit sterke deelnemersveld en werd 17e. Met 24 startbewijzen voor de halve finales kan hij rustig toewerken naar de tweede kwartfinale.

Het ETEC TOOS Turn Team had twee heren afgevaardigd in categorie Pupil 8: Julian van der Herk en Jelle Versluis. Julian kwam goed voor de dag en werd 21e. Met 15 startbewijzen voor de halve finales moet hij zich verbeteren bij de volgende wedstrijd. Jelle turnde een sterke wedstrijd en werd het podium opgeroepen om een bronzen medaille in ontvangst te nemen.

In categorie Instap 9 kwamen drie turners van TOOS in actie: Auke de Lange, Damian Rook en Naud van Egmond. Deze drie jongemannen liggen op koers voor een plek in de halve finales, waarvoor 15 startbewijzen beschikbaar zijn: Damian eindige als 14e, Naud werd 10e en Auke werd zeer knap 6e!