12 juni 2017  |  Turn Team Heren

Jelle Versluis Nederlands Kampioen!

Zaterdag 10 juni en zondag 11 juni was de sporthal De Slagen in Waalwijk het toneel voor de Nederlandse Kampioenschappen turnen voor heren in de 1e, 2e en 3e divisie. Voor het ETEC TOOS Turn Team werd het een zeer succesvol weekend met als hoogtepunt de gouden medaille van Jelle Versluis tijdens de meerkampfinale.

Steijn Verhorik turnde een goede meerkamp in categorie Jeugd 7 en kwam uit op een prima 8e plaats. Hij had zich ook weten te plaatsen voor de toestelfinale op het onderdeel ringen. Hij verraste vriend en vijand door een bronzen plak in de wacht te slepen!

Jelle Versluis kwam voor TOOS uit in categorie Pupil 8. Hij turnde een fantastische meerkamp en liet zich zeer verdiend kronen tot Nederlands Kampioen. Bij de toestelfinales sleepte hij ook nog eens twee medailles in de wacht: zowel aan rek als op vloer pakte hij zilver.

Roeland Sleijpen van het ETEC TOOS Turn Team kwam in actie in categorie Junior I – 6. Hij turnde een foutloze meerkamp en pakte zeer knap een bronzen plak. Hij had zich tevens weten te plaatsen voor de toestelfinale aan rek. Hij miste hierbij net het podium en werd vierde.

Niels van der Sluis had wellicht iets meer verwacht van zijn meerkampfinale in categorie Junior II – 5, waarbij hij achtste werd. Bij de toestelfinales herstelde hij zich en pakte twee zilveren medailles op sprong en rek.

Auke de Lange van TOOS mocht uitkomen in de toestelfinale op het onderdeel voltige. Zijn arbeid in de drie weken voor de finale werd beloond: hij werd Nederlands Kampioen in categorie Instap 9 op dit toestel.

Daan Koedoot van het ETEC TOOS Turn Team turnde ook de toestelfinale op voltige in categorie Senior 3. Hij kon niet meedoen in de strijd om de medailles en eindigde als vijfde.