27 november 2017  |  Geen categorie

Irine Kleiweg plaatst zich voor NK twirlen

Na een jaar hard trainen en veel spannende wedstrijden was het afgelopen zaterdag – 25 november- tijd voor de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen twirlen in Hoofddorp. Illusion was aanwezig met negen solisten: Djarah Kleiweg, Sanne Zeeman, Isabel Floor, Maaike Luijendijk, Irine Kleiweg, Tara Slaman, Lindsay Sip, Dione van der Greft en Anne-Fleur Fioole. De fanatieke twirlers hadden dit seizoen voldoende punten behaald om te mogen deelnemen aan dit evenement.

Het beloofde een lange en spannende dag te worden, met categorie├źn van over de 70 deelnemers. Lindsay, Tara, Sanne en Isabel deden mee met het onderdeel 1-baton. Voor Tara, Lindsay en Sanne was het de eerste keer dat ze mochten deelnemen. Lindsay was begin dit jaar met dit onderdeel gestart, waardoor de plaatsing al een prestatie op zich was. Ze draaide een nette routine en behaalde een 39e plek in de klasse Junior Beginner. Ook Tara liet een sterke routine zien in dezelfde klasse en behaalde daarmee een 37e plek. Sanne mocht deelnemen in de klasse Senior Beginner, een enorm grote categorie. Ze hield zich goed staande en behaalde met haar routine een 70e plek. Isabel was geplaatst in de klasse Senior Intermediate. Door een blessure was het nog de vraag of ze zou kunnen deelnemen, maar gelukkig kon zij de wedstrijd meedraaien en zette zij desondanks de blessure een zeer sterke routine neer. Zij behaalde een 43e plek.

Djarah, Anne-Fleur, Dione, Maaike en Irine mochten hun kunsten vertonen op het onderdeel Solo Dancetwirl, waarbij gebruik wordt gemaakt van eigen gekozen muziek. In de klasse Senior Beginner behaalde Maaike een 60e plek met een mooie routine op de muziek van “Moulin Rouge”. Djarah liet met haar routine een goede balans zie tussen sierlijkheid en kracht en werd beloond met een 41e plek. Anne-Fleur behaalde in dezelfde klasse een 37e plek met een krachtige uitvoering van haar routine op de soundtrack van “Zorro”.

Dione en Irine kwamen uit in de klasse Junior Beginner. Zowel Dione als Irine draaiden de routine als nooit tevoren. Dione behaalde hiermee een 21e plaats. Bij de bekendmaking aan het einde van de dag bleek Irine haar routine zo goed te hebben uitgevoerd, dat zij naar voren werd geroepen, omdat zij in de top 15 was geplaatst. Door deze prestatie mag zij in het weekend van 16 &17 december deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Almere. Eerder plaatste zij zich al met het onderdeel Super-X-strut.

Ook het A-team van Illusion zal op 16 december aanwezig zijn op de Kampioenschappen. Irine en het team zullen nog een paar weken hard trainen als voorbereiding voor dit evenement. Uiteraard wensen wij ze veel succes.

Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of op deze site.