29 mei 2018  |  Twirlen

Illusion straalt op wedstrijd in Warmond

Afgelopen zaterdag waren de leden van Illusion aanwezig in Warmond voor hun tweede wedstrijd van het jaar. Voor veel van de twirlers was het tijd om hun nieuwe routines te laten zien. Zo ook voor de jongste solisten. Jet Russcher, Gizem Aday, Summer van Vliet en Zerin Yildirim mochten voor het eerst hun 1-baton routine laten zien. Sophie Vermeulen en Rosalie van der Kraats begonnen deze dag op het solo-onderdeel Kidstwirl. Dit is toch weer extra spannend omdat de twirlers voornamelijk in teamverband op de wedstrijdvloer hebben gestaan. Wanneer de solisten voor het eerst met een nieuw onderdeel de vloer op gaan, starten zij in de introductieklasse. De jury bepaalt dan in welke klasse zij de volgende wedstrijd uit zullen komen. Ondanks de zenuwen wisten alle zes de dames een sterke routine neer te zetten. De Juvenile en Pre-teen 1-batonners mogen de volgende wedstrijd alle vier uitkomen in de Novice- klasse.

Lieke Siersema behaalde op het onderdeel 1-baton een zilveren medaille in de klasse Pre-teen Novice. In de klasse Junior Beginner behaalde Lina Azzihmed een tweede plaats en Ester van Harten een eerste plaats. Ook Isabel Floor wist een medaille te bemachtigen in de klasse Senior Intermediate.

Op het onderdeel 2-baton waren er tevens podiumplaatsen voor Illusion. Lindsay Sip behaalde een tweede plaats en Madelon van Harten een eerste plaats in de klasse Senior Beginner. Isabel Floor behaalde een eerste plaats in de klasse Senior Intermediate.

Na het onderdeel 2-baton was het tijd voor de duo’s. Petra van Harten en Hanneke Heemskerk behaalden een gouden medaille in de klasse Junior Beginner, Anne-Fleur Fioole en Maaike Luijendijk behaalden een eerste plaats in de klasse Senior Beginner en ook Isabel Floor en Dione van der Greft mochten een gouden medaille meenemen voor hun optreden in de klasse Senior intermediate.

Op het onderdeel Super-X-strut behaalde Irine Kleiweg een eerste plaats in de klasse Senior Beginner en in de klasse Senior Intermediate was de derde plaats voor Anne-Fleur Fioole, de tweede plaats voor Maaike Luijendijk en mocht Djarah Kleiweg de gouden medaille in ontvangst nemen.

De jongste solisten van Illusion mochten aan het einde van de ochtend deelnemen aan het onderdeel Kidstwirl. In de klasse PeeWee behaalde Yeliz Aday een tweede plaats. In de klasse Juvenile behaalde Rosalie van der Kraats een derde plaats, Sophie Vermeulen een tweede plaats en Gizem Aday een eerste plaats.

In de middag was het tijd voor het onderdeel Solo Dancetwirl. Meerdere solisten gingen op met een nieuwe routine, waar de laatste paar maanden hard aan was gewerkt. Petra van Harten behaalde een tweede plaats in de klasse Junior Beginner. In de klasse Senior Beginner was er een derde plaats voor Maaike Luijendijk en een tweede plaats voor Djarah Kleiweg. Robine Neijssel behaalde een derde plaats in de klasse Senior Intermediate.

Op het onderdeel Duo Dancetwirl behaalden Irine Kleiweg en Vivien Paulus een tweede plaats en kregen zij genoeg punten van de jury voor een eerste NK-plaatsing. (Deze punten dienen tweemaal behaald te worden voor een definitieve plaatsing).

Team B was het enige team van Illusion dat deelnam afgelopen zaterdag. Met hun Mummy-routine behaalden zij een tweede plaats in de klasse Junior Beginner. Op de volgende wedstrijden zullen ook het jongste wedstrijdteam (Team C) en het oudste team (Team A) deelnemen met hun nieuwe shows. De eerstvolgende wedstrijd is een thuiswedstrijd in Waddinxveen. Dus heeft u altijd al een twirlwedstrijd mee willen maken? Dan bent u op zaterdag 16 juni van harte welkom in Sporthal De Dreef.

Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of op deze site