06 juni 2016  |  Twirlen

Illusion scoort op eigen wedstrijd

Afgelopen zaterdag 4 juni organiseerde Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, haar eigen twirlwedstrijd.

Twirlers vanuit de regio verzamelden zich in Sporthal de Dreef om op meerdere onderdelen hun routines te presenteren aan de juryleden. Voor de twirlers van Illusion was dit een extra spannende dag, omdat ze voor het eerst met de nieuwe teamroutines de vloer op mochten. Zowel Team B als Team A zetten een sterke show neer en behaalden een eerste plaats.

Solistisch gezien deed Illusion het ook goed. Naast meerdere podiumplaatsen op de onderdelen 1-baton, 2-baton, super-x-strut, duo twirling en dancetwirl, wist een aantal twirlers zelfs plaatsingspunten te behalen. Lina Azzihmed behaalde haar plaatsingspunten voor het onderdeel 1-baton in de klasse Junior Beginner. Deze punten dienen twee keer behaald te worden voor een plaatsing voor de voorrondes van het NK twirlen in december. Ook Irine Kleiweg wist deze punten te behalen voor het onderdeel Dance Twirl in de klasse Junior Beginner. Maaike Luijendijk wist haar plaatsingpunten te behalen voor het onderdeel Super – X- strut in de klasse Senior Beginner.

Voor Dione van der Greft en Isabel Floor was het ook een geslaagde dag. Zij behaalden voldoende punten om zich te promoveren op het onderdeel Duo Twirling in de klasse Junior Beginner. Zij komen de volgende wedstrijd uit in de klasse Intermediate.

Als afsluiting van de dag gaven de twirlers van Team C, het jongste team van Illusion, een spetterend optreden met hun nieuwe Peter Pan – routine. De meiden straalden op de vloer en lieten zien wat ze in zo’n korte tijd allemaal al geleerd hadden. Al met al een succesvolle dag!

Voor meer informatie over Illusion www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl