31 oktober 2016  |  Twirlen

Illusion plaatst zich voor NK twirlen

Afgelopen zaterdag waren de leden van Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, te vinden in Ede waar zij aan hun laatste wedstrijd van het seizoen deelnamen. Vol enthousiasme gingen de deelnemers samen met de ouders en coaches op pad om de routines aan de juryleden en het publiek in Ede te tonen. En met groot succes!

Voor een plaatsing voor de voorrondes van het NK dienen solisten tweemaal een verplicht aantal punten te behalen. Eerder behaalden Isabel Floor & Dione van der Greft deze punten al tweemaal op het onderdeel Duo Twirling en zo ook Maaike Luijendijk op het onderdeel Super-X-strut. Enkele solisten van Illusion hadden deze punten al eenmaal binnengehaald en grepen afgelopen zaterdag de laatste kans om deze voor de tweede maal te halen om de plaatsing definitief te maken. Zo lukte het Irine Kleiweg om zich te plaatsen op het onderdeel Dancetwirl in de klasse Junior Beginner. Ook Anne-Fleur Fioole behaalde haar persoonlijk record op het onderdeel Dancetwirl in de klasse Senior Beginner en plaatste zich hiermee definitief voor de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen op 26 en 27 november in Hoofddorp. Maaike Luijendijk behaalde ditmaal zelfs voldoende punten voor een promotie naar de volgende klasse op het onderdeel Super-X-Strut. Naast een NK – plaatsing komt zij het volgende seizoen uit in de hogere klasse Senior Intermediate.

Als afsluiting van de dag nam het Largeteam van Illusion, Team A, deel in de klasse Senior Beginner. Met hun show op muziek van The Lion King zetten zij een uitstekend optreden neer, waarbij zij dans- en twirltechnieken combineerden in groepsopstelling. Het team wist met dit optreden de jury te overtuigen en behaalde 70 punten, precies genoeg voor een plaatsing voor de Nederlandse Kampioenschappen. Lina Azzihmed, Madelon van Harten, Irine Kleiweg, Dione van der Greft, Isabel Floor, Lindsay Sip, Sanne Zeeman, Robine Neijssel, Tara Slaman, Vivien Paulus, Anne-Fleur Fioole en Djarah Kleiweg zullen Illusion op 10 december dan ook vertegenwoordigen op het NK twirlen in Almere op het onderdeel Large Team. Wij wensen alle dames alvast veel succes!

Voor meer informatie over Illusion www.twirlafdelingillusion.nl