06 maart 2016  |  Dans

Het is feest………………….. en het blijft nog wel even feest !!!!

Op zaterdagmiddag 13 februari 2016 was het zover, alle dansers van de basisschoolgroepen 1 tot en met 8 en zelfs een paar tieners dansten het feestelijke TOOS is 95 jaar-feest. De kinderen gingen aan hun eigen feestelijke decor werken, ze oefenden nog een keer hun feestdans en kregen mooie schmink of make-up op. Er was hulp van VoLumen voor de belichting en het geluid en de generale ging prima!

Op een wat kleinere tribune dan wij bij ons grote feest zullen gaan hebben, pasten toch meer dan 200 pappa’s en mamma’s en toen mocht het dansfeest van start gaan.

We startten met groep 3+4 van juf Judith die meteen een “Feest voor Iedereen” hadden gemaakt. Met vrolijke rokjes en schmink dansten deze meiden met sjaaltjes een heel mooie dans. Daarna mocht de Jeugdselectie hun feestelijke “Show Me Love” dans laten zien. Het was een strakke, mooie dans! Als derde waren de meiden van groep 5+6 van juf Ilse aan de beurt en zij dansten met grote houten letters. “You Will Know My Name”, dat zeker maar ze wisten er ook het woord Dansfeest mee te maken!!

Daarna mochten de kleuters aan het dansen. Het werd een Pannenkoeken Party. Op muziek van Dirk Scheele werden heel mooie pannenkoeken gemaakt, waarmee ook zelfs gedanst werd… op hun hoofd!! Een heel leuke dans! Toen mochten de meiden van groep 7+8 en MO1+2 van juf Margreet, zij dansten met feestslingers, ballonnen en zelfs met kadootjes hun zonnige Sun Is Shining-dans. De meiden van groep 5+6 van juf Rosanna hadden een heel ander feestje: zij hadden allemaal hun Onesie aan. Dus zagen we een feest van dieren pakken voorbij komen! Groep 3+4 van juf Margreet mochten met PomPoms dansen en zij hadden een mooie sjaal omgeknoopt gekregen, die best wel op een feestjurk leek. Daarna kwamen de Feest Beesten (Party Animals) van groep 7+8 van juf Rosanna, zij maakten er een beestachtig feestje van. Juf Maaike had met de Kidz Move een spaans feest in gedachten. Op spaanse muziek, dansten zij in spaanse jurken een schitterende dans. Als afsluiting dansten we allemaal de einddans: This is our Party!!

                   

 

Met weer voldoende hulp bij opbouw en afbouw en hulp van ouders bij de groepen, de catering en de schmink waren de juffen weer super blij!! Zonder deze hulp wordt het voor ons nauwelijks mogelijk, dus hulde aan de hulpouders!!

Wij gaan feestelijk door naar onze volgende optredens: op zaterdag 9 april dansen al deze groepen op de Dance2Demo in de sporthal de Dreef en op zaterdag 2 juli zullen we allemaal met een Magische dans meedoen met onze Jubileum shows! Zet deze data weer in de agenda’s!