05 maart 2012  |  Turn Team Heren

Vier maal eremetaal voor heren TOOS

Op 3 en 4 maart werd in Den Bosch het eerste deel van de kwartfinales herenturnen georganiseerd, op weg naar de Nederlandse Kampioenschappen. De heren van het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen presteerden zeer goed met één keer goud en drie keer zilver.

Bij deze kwartfinales lagen per categorie 28 startbewijzen klaar voor de halve finales van de NK. In de categorie Benjamin 10 kwamen Nils Eriks en Wouter de Jong uit voor TOOS. Beide heren deden het prima, maar kwamen net te kort voor de halve finales: Wouter werd 34e en Nils eindigde als 32e.

De categorie Pupil 7 was het toneel voor de TOOS turners Stefano van Kesteren, Niels van der Sluis en Luc Verwijs. Vooral Niels en Luc maakten het erg spannend, maar uiteindelijk mogen alle drie heren naar de halve finales: Stefano werd 18e, Niels 24e en Luc 25e.

Jari van der Eijk en Daan Koedoot van het ETEC TOOS Turn Team turnden in categorie Junior I – 5. Deze heren lieten een zeer goede wedstrijd zien. Daan kwam net te kort voor het podium, hij werd 4e. Jari mocht de tweede trede van het podium bestijgen.

Bas van Agten en Richard Nobel deden mee in categorie Senior 4. Richard is op de weg terug na een blessure en stroomt als 22e door naar de halve finales. Bas turnde een foutloze wedstrijd en nam de gouden plak in ontvangst.

Wessel van den Berg deed het uitstekend in categorie Jeugd 6 en werd zeer knap tweede. Hij gaat naar de halve finales en neemt zijn teamgenoot Bas van Prooijen mee. Hij kwam in categorie Junior II – 5 tot een hele mooie 6e plaats.

Ook de laatste vier heren van het ETEC TOOS Turn Team; Bart Kerkhoven, Pim Luiten, Laurens de Vries en Erik Koppenaal, zullen te bewonderen zijn bij de halve finales. In categorie Junior I – 6 kwam Pim uit op een 24e plaats, Laurens werd 11e, Bart turnde zich naar een vierde plaats en Erik eindigde als tweede.