11 februari 2018  |  Turn Team Heren

Goud voor turners Jelle Versluis en Jari van der Eijk

TOOS turners Daan Koedoot (2e) en Jari van der Eijk (1e).

Op zaterdag 3 februari werd in Ouderkerk aan den IJssel de tweede districtswedstrijd herenturnen georganiseerd. Jelle Versluis en Jari van der Eijk van het ETEC TOOS Turn Team pakten in hun categorie het goud.

De districtswedstrijden vormen dit seizoen voor het eerst een kwalificatie voor de landelijke kwartfinales voor een aantal categorie├źn. Dit gaat op basis van een vastgesteld percentage. De doorstroming wordt vastgesteld na twee districtswedstrijden en wordt pas bekend na het ter perse gaan van dit artikel.

In categorie pupil 15 voor de 2e jaars kwam Timo Boomers uit voor TOOS. Hij turnde een prima wedstrijd en kwam uit op een mooie 14e plaats. In dezelfde categorie voor de 1e jaars werd het ETEC TOOS Turn Team vertegenwoordigd door Damian Rook, Dirkjan Boev├ę en Niels Romijn. De mannen maakten er een onderlinge strijd van en eindigden zeer dicht bij elkaar in de buurt: Damian werd 9e plaats, Niels 10e en Dirkjan 11e.

TOOS turner Jelle Versluis was op dreef in categorie Pupil 13 en mocht het podium op om een gouden medaille in ontvangst te nemen. In categorie Pupil 14 kwamen drie heren van het ETEC TOOS Turn Team in actie: Auke de Lange, Naud van Egmond en Julian van Herk. Julian miste net aan het podium en werd 4e, Auke werd 5e en Naud eindigde als 6e.

In categorie Jeugd 8 kwamen drie TOOS heren in actie: Steijn Verhorik, Victor Moons en Nils Eriks. Steijn mocht na een goede wedstrijd het podium op voor een zilveren plak. Nils kwam net te kort voor het podium en werd 4e. Victor kwam uit op een 6e plaats.

Het ETEC TOOS Turn Team had vier turners afgevaardigd in categorie Senior 5: Erik Koppenaal, Bas van Agten, Jari van der Eijk en Daan Koedoot. De heren maakten er een leuke strijd van. Jari besliste die in zijn voordeel, hij pakte het goud. Vlak voor Daan, die het zilver kreeg omgehangen. Erik kwam uit op een 4e plaats en Bas werd 5e.