23 mei 2017  |  Turn Team Heren

Goud voor Niels van der Sluis

Op 20 en 21 mei werden in Amsterdam de kwalificatiewedstrijden georganiseerd voor de Nederlandse Kampioenschappen turnen voor heren. Niels van der Sluis van het ETEC TOOS Turn Team pakte het goud en plaatste zich voor de landelijke meerkampfinale.

Jelle Versluis kwam in actie in categorie Pupil 8 voor zijn halve finale. Met een vierde plaats bemachtigde ook hij een startbewijs voor de meerkampfinale.

Steijn Verhorik en Nils Eriks deden voor TOOS mee in categorie Jeugd 7. Nils kwam uit op een 12e plaats. Dit was helaas niet goed genoeg voor de finale. Steijn plaatste zich met een vierde plaats zeer knap voor de landelijke finale!

Niels van der Sluis van het ETEC TOOS Turn team turnde in categorie Junior II – 5. Hij pakte het goud en plaatste zich hiermee voor de finale.

Vijf turners van TOOS kwamen uit in categorie Senior 3: Bart Kerkhoven, Bas van Agten, Daan Koedoot, Erik Koppenaal en Jari Van der Eijk. Deze heren moesten erkennen dat de concurrentie in de eerste divisie toch een maatje te groot was. Daan kwam uit op een 14e plaats, Bas werd 15e, Erik 16e, Jari 17e en Bart 18e. De doorstroming moet nog worden berekend voor deze categorie, die wordt bepaald over drie plaatsingswedstrijden.