02 november 2014  |  Gym / Turnen

Geslaagde instuif `Het Grote Gymfeest`

Zaterdag 25 oktober was het dan eindelijk zo ver: de instuif ‘Het Grote Gymfeest’.

In het hele land werd in de herfstvakantie door meer dan 200 gym- en turnverenigingen deelgenomen aan ‘Het Grote Gymfeest’. ‘Het Grote Gymfeest’ is ontstaan na de gouden medaille van Epke Zonderland op de Olympische Spelen in Londen. Alle verenigingen mochten zelf weten hoe en wanneer ze het feest invulde. Bij TOOS hadden we er voor gekozen om een vrije instuif te houden van 13.30 – 16.30 uur voor kids van de basisschool groep 1 t⁄m groep 8.

De Sportzaal was voornamelijk gevuld met springonderdelen: grote trampoline, minitrampoline, tumblingbaan, saltogordel maar ook het klimdoek werd opgehangen.
In de Turnzaal konden de kinderen vrij turnen op alle dames- en herentoestellen. Bij heel veel toestellen stonden dan docenten of assistenten van TOOS die de kinderen op het toestel wat aanleerden. Ook enkele dames en heren van de TOOS turnteams waren aanwezig om de kinderen de kneepjes van het vak te leren.

Door een klein foutje vooraf waren we vergeten de zalen aan te vragen bij onze stichting en moest de instuif verplaatst worden van zaterdag 18 naar zaterdag 25 oktober. Maar dat maakte niemand iets uit, want de opkomst was enorm! Meer dan 100 kinderen zijn die middag langs geweest om lekker te gymmen, springen en turnen.
Ook een aantal kinderen die geen lid waren, kwamen met een vriendje of vriendinnetje langs, sommige wilden zelfs wel lid worden. Prima toch !!

Het was in ieder geval een geslaagde middag .