04 december 2016  |  Verenigingsinfo

Ga mee op Zomerkamp (ZoKa)

In de tweede week van de zomervakantie (16-22 juli 2017), willen we met TOOS op Zomerkamp (ZoKa)!
Afgelopen jaar zijn er weer een aantal meiden mee geweest op zomerkamp en doordat dit zo’n groot succes was, gaan wij dit jaar natuurlijk weer!

Wat is Zomerkamp (ZoKa)?

De Zomerkampen zijn een onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Ze organiseren elke zomer zeven weken zomerkamp vanaf begin juli tot eind augustus. Dit bestaat uit zomerkamp, turnkamp en danskamp. De kinderen worden op zondagmiddag met een grote opening samen met de ouders verwelkomd op het kampterrein en die zaterdag daarna wordt het kamp afgesloten met een grote sluiting voor de ouders. Nadat de ouders op zondag na de opening weer naar huis gaan, begint het leuke programma. Voor elke leeftijdsgroep is er een gaaf programma. Voor de jongsten heerlijk de hele dag actief buiten spelen met spelletjes op het kampterrein en in het bos, speurtochten, een kampvuur, zwemmen en liedjes zingen. Voor de ouderen natuurlijk ook een nachtprogramma, een dagbezoek aan de stad Deventer en uit je dak gaan in de disco. De kinderen slapen elke avond in een grote tent samen met 9 andere vriendjes of vriendinnetjes. Bij elke tent is een leiding (in dit geval één van ons) de verantwoordelijke over de tent en mocht er iets zijn dan kunnen de kinderen altijd bij ons terecht.
Tijdens deze week mogen de kinderen ook een keer turnen in de grote turnhal van de KNGU in Beekbergen. Deze zaal heeft onder andere een valkuil en genoeg toestellen om alle kinderen te vermaken.

Welke kampen zijn er?

Er zijn drie soorten kamp:
– Zomerkamp:  Hierbij ga je vooral veel spelletjes doen in het bos en op het kampterrein.
– Turnkamp : Hierbij ga je elke dag een paar uur turnen in de turnhal.
– Danskamp: Hierbij ga je elke dag naar de danszaal om een grote dans aan te leren en hier leer je ook weer nieuwe technieken.
Zowel bij turn als danskamp ga je daarnaast ook lekker spelletjes doen in het bos en op het kampterrein.
Het thema van dit jaar is: Zomerkampen onderzoekt!

Voor welke leeftijden?

Vanaf 8 jaar (voor augustus moet uw kind 8 zijn) mag uw kind mee op zomerkamp tot en met 18 jaar. De kinderen zitten hier in aparte dorpen op het kampterrein en met hun eigen dorp zullen zij dit kamp een hoop plezier beleven.
Joka: 8 tot en met 10 jaar
Tika: 10 tot en met 12 jaar
Mika: 12 tot en met 14 jaar
Ouka: 15 tot en met 18 jaar

Wat kost het?

De kosten van ZoKa liggen rond de €160,- en €170,- p.p. afhankelijk van de leeftijdscategorie.

Meer informatie

Voor meer informatie, leuke foto’s en enthousiaste verhalen kunt u kijken op de site: www.zoka.nl

Nu begrijp ik dat jullie allemaal heel enthousiast zijn geworden om mee te gaan, daarom kunt u uw kind gelijk inschrijven door een mailtje met de naam, achternaam, leeftijd, geboortedatum en les +leiding van uw kind door te sturen naar het volgende emailadres: zokatoos@gmail.com. Vanuit dit emailadres krijgt u de verdere informatie.

Nathalie Knijnenburg,
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u mij persoonlijk benaderen of een mail sturen naar: zokatoos@gmail.com

U kunt hier de PDF van bovenstaande informatie downloaden.