01 maart 2015  |  Dans

FoKus wint TOOS Dance Award

Tijdens TOOS Danst Anders ‘a Night at the Museum’, won FoKus de TOOS Dance Award voor de dans ‘P.O.W.’ van Margreet Zuidam-Galavazi. In 2014 viel FoKus extra op door hun verschillende optredens, met als hoogtepunt hun deelname aan de landelijke Dance2Demo in de Deventer schouwburg.

P.O.W. staat voor Prisoner of Words en is een dans gemaakt op gesproken tekst van Alicia Keys. Een gedurfde keuze en mooie choreografie, die Margreet samen met de meiden van FoKus heeft uitgewerkt. FoKus verbeeldt dansant de teksten als:

I’m a prisoner
of words unsaid
Just lonely feelings
Locked away in my head
I trap myself further
Every time I stay, quiet


Eerder werd de TOOS Dance Award gewonnen door de streetdance tieners M.O. 1-2, FoKus, FoKus II, KidzMove, Jeugdselectie en de damesteams van de donderdag. Ook dit seizoen maken alle dansteams weer kans op de TOOS Dance Award. We hebben natuurlijk goed opgelet tijdens de afgelopen voorstellingenserie. Maar, de komende periode zijn er nog meer demo’s. Veel van onze dansteams doen mee aan de Dance2Demo’s en er wordt door iedereen hard gewerkt aan de schouwburgvoorstelling die op 27 juni a.s. in Gouda plaatsvindt. Doe je best! Wie weet wint jullie dansteam de award in 2015.