26 juni 2018  |  Dans

FoKus Reunited op Dance2Show in Ahoy

De groep FoKus Reunited die onder leiding van staat Patricia Vergeer was uitgenodigd op de Dance2Show in Ahoy naar aanleiding van hun optreden op de Dance2Demo in Waddinxveen in februari. Op zaterdag 23 juni mochten zij hun dans “Default” nogmaals laten zien.

Deze uitnodiging, voor wat wij nog altijd de “Landelijke” noemen, was dit jaar nóg leuker omdat de Dance2Show gehouden werd tijdens de NK’s in Ahoy. Rotterdam was het weekend van 23 en 24 juni dé plek voor de NK’s turnen dames en heren, NK trampoline springen en NK jazzdans, en nu dus ook de Dance2Show van de KNGU. Van de 750 dansen die dit seizoen getoond zijn, zijn er 27 uitgenodigd, waaronder deze dans van FoKus Reunited. Een hele prestatie dus!

Deze knallende streetdance met een zeer hoog energie gehalte, laat alle technieken zien, zit strak in de telling en de meiden maken het af met hun weergaloze expressie. Je kan bijna niet stil blijven zitten, als je naar ze kijkt. Ook zaterdag gaven zij weer álle energie die ze in zich hadden en knalden de vloer op. Het publiek was duidelijk onder de indruk van dit dans-geweld. De andere groepen op deze schitterende voorstelling varieerden van zeer gevoelige moderne dansen tot energieke en zeer leuke kinderdansen, allen op een zeer hoog niveau. Het was een bijzondere ervaring!