17 november 2014  |  Dans

FoKus II in de DansFabriek

De TOOS dansselectie FoKus II beleefde zaterdag 15 november 2014 een intensieve dansdag in Den Haag. Het begon ’s ochtends vroeg met een doorloop voor de pauzechoreografie. ’s Middags was de generale repetitie en kreeg het dansteam een inspirerende en pittige workshop van de Amerikaanse moderne danser Gideon Poirier, dansdocent bij o.a. Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten. Om 20.00 uur begon de voorstelling in een uitverkocht Theater aan het Spui. Een mix aan stijlen en dansers betraden het podium die zorgden voor een afwisselende show met modern, hiphop, Indiase dans, volksdans, jazz, bellydance en meer.

De pauze verliep anders dan anders. Dans beperkte zich namelijk niet tot de theaterzaal alleen, want zelfs in de theaterfoyer was dans te ontdekken. DansNest uit Breda bedacht het creatieve concept achter de pauzechoreografie. ‘Meet & Treat’ laat met dans zien hoe het publiek zich normaal gesproken beweegt tijdens een pauze. Pauze-gedrag werd door de choreografen uitvergroot en omgezet in dansmateriaal. Zoeken naar een tafel, mensen ontmoeten, drankjes bestellen, obers die in de weg lopen, lange rijen voor de toiletten en het programmaboekje doornemen. Celine en Julia dansten deze pauzechoreografie namens FoKus II. Na de échte pauze, mocht heel FoKus II het podium op! De dans was een groot succes! Achter de schermen snel opstellen voor de finale. Een onwijs groot applaus in ontvangst nemen op het podium met een mooie roze “Holland Dance” bloem, snel naar huis. De volgende dag stond de voorstelling Run Into Dance op het programma!

De DansFabriek is een initiatief van Holland Dance. De TOOS dansers traden samen met dansers van dansscholen uit de westelijke regio van de provincie Zuid-Holland.
Foto-impressie van FoKus II tijdens de super dansdag zie je hieronder!
Check hier een stukje uit de pauzechoreografie, gedanst door Celine en Julia en klik hier voor de FoKus II dans na de pauze.
Voor een foto-impressie van de DansFabriek die Holland Dance op 14 en 15 november organiseerde in Theater aan Spui:
klik verder»