04 december 2016  |  Dans

Fokus 2 danst mee in de Dansfabriek van Holland Dance

 

Foto door Holland Dance

Holland Dance organiseerde dit jaar nog één keer de DansFabriek!  Voor deze 12e editie was het thema – heel toepasselijk – ‘FEEST’. En voor een goed feestje geldt natuurlijk ‘hoe meer zielen hoe meer vreugd’.

Tijdens de DansFabriek presenteren dans- en balletscholen uit de regio Den Haag en de provincie Zuid-Holland zich aan het publiek in de theaterzaal van Theater aan het Spui. Ze laten een verrassend programma zien van diverse choreografieën in uiteenlopende dansstijlen. Ook is er geheel in het feestthema een gezamenlijke openingsdans, die wordt ingestudeerd samen met choreografen Michel Froget en Min Hee Bervoets (bekend van de tv-programma’s ‘So You Think You Can Dance’ en ‘The Ultimate Dance Battle’).

Namens TOOS deed op zaterdag 12 november selectiegroep Fokus 2 mee.

Nadat de meiden de spullen in de kleedkamer hadden gelegd, was het gelijk tijd om van start te gaan met het oefenen van de openingsdans.

Na 3,5 uur lang intensief geoefend te hebben, was het tijd voor de lunch, maar al vrij snel daarna ging de show alweer van start. De spanning nam toe bij de meiden. Het was namelijk het eerste optreden van het seizoen:  in een nieuwe samenstelling, met een nieuwe juf en een hele nieuwe dans. De groep had een super leuke dag!

Helaas is dit voorlopig de laatste Dansfabriek geweest. Stiekem hopen we dat er nog een Dansfabriek zal komen.

Foto’s door Holland Dance