19 juni 2017  |  Turn Team Dames

Finale Instap D1 & TUCO voor Turnsters

Zaterdag 17 juni turnde Carlijn Eijpe van het Dröge & Transparant Turnteam haar districtsfinale in de categorie Instap D1 in Amsterdam. Best spannend zo’n grote finale. Carlijn behaalde haar beste score op balk.  Ook op de andere toestellen liet zij goede oefeningen zien, wat haar uiteindelijk een 25e plek opleverde in het eindklassement.

Ook turnden de meiden uit poule 1 & 4 hun finale in de Turncompetitie. Britt, Dewi, Nynke, Kyra, Naomi en Nikkie startten hun wedstrijd op brug .  Op dit toestel werden direct al goede scores behaald. Dewi werd knap vierde met een score van 12.95. Op sprong werden er mooie overslagen geturnd door alle meiden. Vloer verliep ook netjes. Britt liet een strakke oefening zien, waarmee zij vierde werd met een score van 12.60. De meiden eindigden hun wedstrijd op balk met een derde plek voor het team. Uiteindelijk werden zij  vierde in het eindklassement.

In de laatste wedstrijd turnden Jessie, Esmee, Kristina, Iris, Sabrina en Nadia uit poule 1 hun finale in de turncompetitie. Zij begonnen heel sterk op brug met een tweede plek voor het team. Esmee behaalde met een 10.70 een vierde plek op dit onderdeel. Sprong verliep netjes voor iedereen. Op vloer lieten alle meiden super mooie oefeningen zien. Sabrina werd hier met een 11.60 mooi derde. Het laatste toestel was balk en  de meiden lieten zien dat ze hier heel erg  goed op zijn. Met een eerste plek voor het team en een knappe tweede plek individueel voor Iris, sloten zij deze wedstrijd sterk af. Dit team werd super knap tweede in de turncompetitie.

Op zaterdag 1 juli staan Esmee en Nadia nog in de districtsfinale junioren/senioren 3e divisie in Amsterdam.