01 november 2015  |  Turn Team Heren

ETEC TOOS Turn Team succesvol in kwalificatie Nationale Team Cup

DRIE TEAMS TOOS TURNERS NAAR LANDELIJKE FINALE

Het weekend van 31 oktober en 1 november was het toneel voor de kwalificaties van de Nationale Team Cup, de Nederlandse Kampioenschappen voor clubteams turnen. Het ETEC TOOS Turn Team trad met vier teams aan bij deze kwalificaties, waarvan er zich drie wisten te kwalificeren voor de landelijke finale.

In categorie 6 kwamen maar liefst drie teams van TOOS in actie. Team 1 bestond uit Stefano van Kesteren, Luis Huisman en Swen van Diggele. In team 2 turnden Richard Nobel, Menno Versluis, Farenty van Staveren en Pim Luiten. Team drie had ook vier turners in de gelederen: Luc Verwijs, Niels van der Sluis, Davey Qualm en Roeland Sleijpen. In deze categorie lagen startbewijzen voor de finale klaar voor de beste twaalf teams.

Het werd een zeer leuke en spannende wedstrijd met vele hoogtepunten en ook enkele mindere momenten. Tot het laatste toestel kon het alle kanten op. Uiteindelijk werd team 3 tiende, team 1 elfde en team 2 twaalfde, waarmee alle teams zich wisten te plaatsen voor de finale, op 14 en 15 november in Alphen aan den Rijn.

Categorie 10 was het toneel voor het ETEC TOOS Turn Team met als turners: Naud van Egmond, Auke de Lange, Julian van Herk en Niels Romijn. Ook deze jonge mannen moesten zich plaatsen bij de beste twaalf teams om aanspraak te maken op een plek in de finale. Het werd een goede wedstrijd met een aantal zeer goede oefeningen, maar helaas was de concurrentie een maatje te groot. Een zeventiende plaats was helaas niet voldoende.