19 maart 2015  |  Turn Team Heren

ELF TURNERS TOOS NAAR HALVE FINALES

Zaterdag 7 maart en zondag 8 maart werden in Volendam de eerste kwartfinales georganiseerd op weg naar het NK turnen voor heren. Van het ETEC TOOS Turn Team kwamen in totaal twaalf heren in actie, waarvan liefst elf zich wisten te plaatsen voor de halve finales.

In categorie Pupil 9 kwamen Steijn Verhorik en Wouter de Jong uit voor TOOS. Beide heren deden het prima. Steijn werd 17e en pakte hiermee een van de 24 startbewijzen voor de halve finales. Wouter maakte een foutje op sprong, wat hem fataal werd. Met een 41e plaats is zijn wedstrijdseizoen ten einde.

De TOOS turners Davey Qualm en Michael Stam plaatsten zich in categorie Jeugd 8 beiden voor de halve finales. Davey werd 19e en Michael werd 7e.

Categorie Senior 3 was het strijdtoneel voor Jari van der Eijk en Daan Koedoot. Met vijftien startbewijzen voor de halve finales was het nog even billen knijpen voor deze heren. Jari eindigde als 13e en Daan werd 14e, precies genoeg voor de halve finales.

Ook voor TOOS turner Stefano van Kesteren was het erg spannend in categorie Junior 1 – 5. Hij moest bij de beste veertien turners eindigen voor een plekje in de halve finales. Dit lukte hem met een 12e plaats.

Bart Kerkhoven deed mee in categorie Junior II – 4. Door een fout aan het rek deed hij niet mee voor de podiumplaatsen, maar zijn 7e plaats was ruim voldoende voor een plaats in de halve finales.

Het ETEC TOOS Turn Team werd in categorie Benjamin 10 vertegenwoordigd door vier jonge mannen: Niels Romijn, Damian Rook, Naud van Egmond en Auke de Lange. Deze mannen lieten zich van hun beste kant zien. Ze kunnen zich alle vier op gaan maken voor de halve finales: Auke eindigde als 10e, Naud werd 11e, Niels 15e en Damian 18e.