04 maart 2013  |  Twirlen

Eerste wedstrijd nieuw seizoen Illusion

Afgelopen zaterdag 2 maart heeft Illusion, de twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gehad in De Meern.

Als eerste van de dag was het de beurt aan Isabel Floor, die voor het eerst haar 1 baton routine ten tonele bracht. Om vervolgens gevolgd te worden door Tessa Grootendorst met haar 1 baton routine. Beiden dames wisten goed te presenteren en behaalden een 5e en 6e plek in de Preteen Beginner categorie. 

Als derde aan de beurt was het duo van Madelon van Harten en Stefanie Hoogendoorn die voor het laatst hun Duo Twirling routine lieten zien. Zij  deden dit vol enthousiasme en wisten een 4e plek te behalen. 
Maaike Luijendijk deed  voor het eerst mee met Super X Strut in de categorie Senior Intermediate, waarmee ze afgelopen januari nog vierde werd op het NK. Dit deed zij erg goed en wist hiermee een 3e plaats te behalen.

Na de pauze was het de beurt aan Dione van der Greft, Irine Kleiweg, Lindsay Sip en Maaike Luijendijk om hun onderdeel Rhythmic Twirl te laten zien. Op eigen gekozen muziek lieten alle vier de dames een uitstekend routine zien. Irine behaalde een 5e plek,  Dione een 8e plek en Lindsay een 12e plek in de categorie Preteen Beginner. Maaike wist iedereen te verbazen met een 1e plaats in de categorie Senior Beginner. Tevens hebben Dione, Irine en Maaike genoeg plaatsingspunten behaald voor NK 2013. Wanneer zij twee maal dit seizoen plaatsingspunten behalen, mogen zij in december deelnemen aan de voorrondes van het NK in december 2013.

Vervolgens was het de beurt aan Team B met hun show op het thema “Cowgirls”. Dit deden zij op een enthousiaste manier en wisten daarmee een eerste plaats te behalen met zeer mooie punten.  

Op zaterdag 13 april zal voor Illusion in Nieuwkoop de volgende wedstrijd zijn. Tijdens deze dagen zullen de bovenstaande solisten en team wederom deelnemen, aangevuld met meerdere solisten en Team A die hun nieuwe routines zullen vertonen.

Wilt u meer informatie over deze veelzijdige showsport, kijk dan op www.twirlafdelingillusion,nl of wwwtooswaddinxveen.nl. U bent te allen tijde van harte welkom om één van onze lessen te bezoeken.