14 november 2016  |  Turn Team Heren

DRIE TEAMS VAN ETEC TOOS TURN TEAM NAAR LANDELIJKE FINALE

In het weekend van 12 en 13 november werd in Bergschenhoek de kwalificatie van de Nationele Team Cup georganiseerd, het Nederlands Kampioenschap turnen voor clubteams. Het ETEC TOOS Turn Team had zes teams ingeschreven waarvan er drie teams zich wisten te plaatsen voor de landelijke finale, over twee weken in Zwijndrecht.

Bij deze kwalificaties plaatsten de beste zeven teams per categorie zich voor de finale. In categorie 10 was TOOS vertegenwoordigd door een team bestaande uit Damian Rook, Niels Romijn, Auke de Lange en Naud van Egmond. Deze jonge mannen deden het prima maar kwamen net te kort: ze eindigden als achtste.

Het ETEC TOOS Turn Team had in categorie 9 een team van drie turners ingeschreven: Jelle Versluis, Victor Moons en Julian van Herk. Ook deze jonge mannen maakten het erg spannend en redden het uiteindelijk net niet: ook zij eindigden als achtste.

In categorie 3 kwam een team van TOOS in actie bestaande uit Jari van der Eijk, Erik Koppenaal, Daan Koedoot, Bart Kerkhoeven en Stefano van Kesteren. Een prima wedstrijd leverde een vierde plaats op. Zij mogen zich gaan mengen in de strijd om de medailles tijdens de finale in Zwijndrecht.

Niels van der Sluis, Roeland Sleijpen, Nils Eriks, Steijn Verhorik en Wouter de Jong vormden een team in categorie 8. Een uitstekende wedstrijd werd beloond met een zesde plaats en een plek in de finale.

Twee teams van TOOS deden mee in categorie 6. Het eerste team bestond uit Pim Luiten, Swen van Diggele, Luis Huisman en Anton Stoter. Dit team presteerde goed, maar redde het helaas net niet. Ook zij eindigden onfortuinlijk als achtste. Het tweede team bestond uit Bas van Agten, Menno Versluis, Daan Vermeij en Richard Nobel. Deze “veteranen” van de vereniging deden het uitstekend en kwamen uit op een mooie tweede plaats en stromen daarmee ook door naar de finale in Zwijndrecht.