09 april 2014  |  Turn Team Dames

Dominique van Kesteren behaalt NK-finale turnen

Twee turnsters van Dans- en Turnvereniging TOOS uit Waddinxveen hebben op 6 april meegedaan aan de halve finale van het NK in Rotterdam. Esmée de Jong miste helaas de doorstroming. Dominique van Kesteren wist zich wel te plaatsen voor de NK-finale.

De twee turnsters namen deel aan de landelijke halve finale, in de categorie Jeugd 1 N3. Zij hadden zich voor deze wedstrijd weten te plaatsen tijdens twee voorronden; het districtskampioenschap in Amsterdam en de kwartfinale in Bergschenhoek.

Esmée de Jong vocht voor wat ze waard was. Ze haalde een mooie 11.800 op vloer en een 12.900 op brug. Maar door een val op balk en bij sprong behaalde ze net niet genoeg punten om door te stromen naar de volgende ronde.

Ook Dominique van Kesteren had wat moeite met balk. Door een aantal ‘wiebels’ liet ze hier punten liggen. Met het toestel daarna, vloer, had ze aanmerkelijk minder moeite. Ze behaalde daar een 13.033. Ook haar brugoefening ging goed, die werd door de jury beoordeeld met een 13.333. Haar inspanningen werden beloond met een 12e plaats in de meerkamp én een plek in de NK-finale. Deze finale is op 24 mei in Breda. Dan mengen de beste 36 turnsters van Nederland in deze categorie zich in de strijd om de titel ‘Nationaal Kampioen’.

Volgend weekend, op 12 en 13 april, staan nog eens vier turnsters van TOOS in de halve finale in Uithuizen. Dan strijden Daphne Spruytenburg, Laura van der Heiden, Iris Mulders en Nadia Koedoot eveneens voor een plaats in de NK-finale, in hun eigen categorie.