29 november 2017  |  Dans

De eerste danssterren zijn verdiend!

Jessie danst

Met de groepen 3-4 van maandag en vrijdag zijn we begonnen met de “Jessie danst” boekjes. Dit is een dansmethode vanu de KNGU. Via deze methode leren de meiden veel over dansen en kunnen zij danssterren verdienen. Iedere keer gaat het over een ander onderdeel dat met dansen te maken heeft.

De eerste danssterren zijn verdiend in groep 3-4 van de vrijdag.

Afgelopen vrijdag hebben de meiden hun eerste dansster verdiend. Zij konden dansen met verschillende emoties. De 4 B’s kwamen langs. Je danst namelijk heel anders als je Blij, Boos, Bang of verdrietig bent. De meiden lieten dit supergoed zien in de les en daarbij verdienden ze hun eerste ster.

Nu zijn we vooral bezig met de dansbegrippen. Welke beweging maak je, als de juf vraagt om een plié, relevé of een tendu. Ook dit hebben ze steeds beter onder de knie. Ze oefenen dit tijdens de lichaamsscholing, waarbij ze bewust leren, welke spieren ze moeten gebruiken en hoe de beweging gaat. Dit leer je natuurlijk niet in één les, maar elke keer gaat het beter. Veel is ook ter voorbereiding van moeilijkere bewegingen die de meiden leren, als ze ouder worden en bijvoorbeeld oefenen op een pirouette.

Komt u ook kijken naar de Dance 2 Demo?

Alle geoefende bewegingen zien we terug in de dans. We zijn aan het oefenen voor de Dance 2Demo  in februari. Komt u ook kijken?

Doe mee!

We kunnen nog meer danseressen gebruiken. Zit je in groep 3-4 en lijkt het je leuk om met ons mee te doen?

Kom gewoon eens kijken!  De eerste twee proeflessen zijn gratis