23 april 2012  |  Dans

Dansspektakel in Waddinxveen

Zaterdag en zondag 21 en 22 april a.s. kreeg het massaal toegestroomde publiek in sporthal de Dreef een waar dansspektakel voorgeschoteld! Vijf demogyjada´s werden georganiseerd door de Productgroep Dans van gymnastiekunie KNGU. Op zaterdag werden zelfs drie demogyjada´s georganiseerd in samenwerking met TOOS uit Waddinxveen en zondag twee met KDO uit Lekkerkerk.

Een Demogyjada is een show zonder wedstrijdelement waarbij deelnemers de kans krijgen om met een vrije choreografie hun dans- en bewegingskunsten te tonen. Meer dan 1300 dansers van 20 verschillende dansscholen en –verenigingen uit de regio namen deel.

Ook 20 TOOS dansgroepen namen deel. Van de kleuters tot aan de damesgroepen toe stonden zij in verschillende dansstijlen te swingen in de spotlights! Met hun jazzdans, moderne dans, hiphop of streetdance moves stonden zij hun mannetje op het podium. Voor sommige dansertjes was het de eerste Demogyjada die ze meemaakten en zij vonden het weel heel spannend! De meer geoefende dansmeiden draaiden hun hand er niet voor om en gaven een swingende, ontroerende of stoere dansperformance! Niet alleen het publiek genoot van de TOOS dansers, de TOOS docentes waren ook super trots!!

Van alle achtendertig Regionale Demogyjada’s die in het land worden georganiseerd, worden door een vakjury de beste, leukste en meest originele dansacts uitgekozen die aan het eind van het seizoen vertoond mogen worden tijdens de Landelijke Demogyjada. Dan wordt er niet gedanst in een sporthal, maar op een podium in een schouwburg. De hoogste eer voor de demojazzdansers. Dus nu maar hopen dat de juryleden ook één van onze dansen heeft uitgekozen! Even afwachten dus!