28 mei 2013  |  Turn Team Dames

Bronzen medaille voor Sabrina Saddoug

Sabrina Saddoug, van Jazzdans- en Turnvereniging TOOS uit Waddinxveen, heeft tijdens de Open Bredase Turn Kampioenschappen (OBTK) een bronzen medaille behaald. In haar categorie deden in totaal 26 turnsters mee, uit heel Nederland. Pharisha Vyent, eveneens van TOOS, behaalde in haar categorie de zesde plaats.

In totaal deden vanuit TOOS maar liefst 10 turnsters mee aan de wedstrijd in Breda. Kyra Minnema en Esmee van Wichen namen deel in de categorie pre-instap, tijdens de eerste wedstrijd van het toernooi.
Djoya Burger deed tijdens dezelfde wedstrijd mee in de tweede divisie, niveau 7. Hoewel Djoya Burger en Kyra Minnema allebei een score behaalden van boven de 40.000 punten, konden ze in het ‘brute turngeweld’ niet de top-10 halen. 

Een wedstrijd later waren Quinty Troost en Pharisha Vyent aan de beurt. Quinty Troost kon door problemen met haar voet helaas niet voluit turnen, waardoor ze op alle onderdelen wel wat tekort kwam. Pharisha Vyent had tijdens de wedstrijd minder moeite met de oefenstof; met een score van maar liefst 50.167 behaalde zij de 6e plaats.

In wedstrijd drie was Daphne Spruytenburg aan zet. Op brug behaalde zij de hoogste score en op balk de op één na hoogste. Maar de turnster liet helaas punten liggen op het onderdeel sprong, waardoor ook voor haar een top-3 notering er (net) niet in zat. Ze eindigde nog geen 2 punten onder de gouden medaille winnares.

In de laatste wedstrijd – die pas om half elf ’s avonds was afgelopen – mochten Sabrina Saddoug, Dominique van Kesteren, Lotte Janssen en Iris Mulders laten zien wat ze waard zijn. Iris Mulders en turnde een mooie constante wedstrijd, maar behaalde op alle onderdelen te weinig punten om bij de top 3 te komen. Lotte Janssen turnde eveneens een constante wedstrijd, zij liet echter punten liggen op het onderdeel brug. Dominique van Kesteren scoorde de op drie na hoogste score op balk, maar haar vloeroefening kwam niet helemaal uit de verf.
Sabrina Saddoug, die tijdens dezelfde wedstrijd turnde, had wel een prima dag. Haar score van maar liefst 44.600 punten was goed voor een podiumplaats. Iets wat de turnster bij deze wedstrijd niet had verwacht.

Al met al kijken de Waddinxveense turnsters terug op een prettig turnweekeinde in Breda. Voor de meisjes vormde de wedstrijd een mooie afsluiting van het turnseizoen.